Ez feltétlenül igaz volt az OTP-re úgy 7-8 évvel ezelőtt, a sorbanállás ma is igaz az olyan régi és nagy fiókokban, amelyeknek sok idős ügyfelük van, még a régi időkből. Sajnos nekik program, hogy hetente 2x bemennek a bankba megnézni a számlát, meg felvenni a pénzt, nem hajlandók kártyát használni, de találkoztam olyannal is, hogy a néni a kamatot szerette volna a számlához hozzáiratni, mint a régi betétkönyves időszakban. Szerencsétlen pultos fél órán át magyarázta, hogy ez nem szükséges. Ha kifogsz 2-3 ilyet magad előtt, akkor tényleg sokat kell várni. Ehhez jön még néhány idősebb alkalmazott, aki képtelen a számítógépet megszokni.
Én már évek óta kisebb, modernebb, újabb fiókokba járok, ott nem kell várni, megy minden rendesen. A számlával gond nem volt, pedig van rajta forgalom bőven. A számlakivonat SZVSZ teljesen világos és érthető, a régebbi az tényleg zavaros volt.
Nagyon sok fiók van szerte az országban, ami bizony nem mondható el sok bankról.
Nekem a Postabankkal voltak szörnyű tapasztalataim úgy 5-6 éve, de gondolom ezek a gondok is elmúltak. Ott soha semmi nem működött, állandóan üresek voltak az automaták stb.
Ma már nagy különbségek nincsenek. A verseny hatására SZVSZ nagyon sokat fejlődött a bankszektor.
Hogy ki melyik bankban nyit számlát, azt az dönti el, hogy ki milyen szolgáltatásokat igényel. Van, ahol a kártya olcsóbb, van ahol az átutalás, van ahol a kamat több, van ahol a számlát vezetik ingyen, stb.
Egy átlagember szenpontjából egy havi banki szolgáltatás nagyjából azonos pénzbe kerül, bármely banknál is van számlája.
Ha korlátozottan akarsz szolgáltatást génybe venni, pl. fizetés átutalása és kártyával fizetés, akkor olyan bankot kell választani, ahol ez a legolcsóbb.
Ha előreláthatólag sok dolgod lesz a bankban, akkor olyat, aminek sok fiókja van, stb.