svarcbácsi Creative Commons License 2000.11.07 0 0 14
Ahoj!

Én is kipróbáltam a Corel Linux SE-t és nekem is teccik. Állítólag a fiúk elég hátulról kezdték, ami biztos igaz is, de szerintem ez a mostani kiadás egy kezdő linuxosnak tökéletesen megfelel. Emlékeztett az NT-re (bejelentkezés, a menüsor), gondolom nem véletlen, így könyebben meg tudják szokni, akik át akarnak térni az M$-ről.
Jó a Lilo-ja, rögtön felismerte az NT-met és a win 98-at is, valamint van VGA mód is (szintén NT...), ami rögtön jól jött, amint sikerült túlhúznom a Hertz-et és lekapcsolt a monitorom.
Ezeket biztos tudja egy gyakorlott linux felhasználó, hogy hogy kell megoldani, de nekem jó, hogy volt ez a menüpont.

A drive-ereimet mind felismerte, és jól, és jó ötlet a "corel file manager" és a "control center", annak aki még nem tudja, hogy kell mountolni, stb. Most már kezdem ezeket a kifejezéseket is megtanulni.

Ha majd nagy leszek, akkor jöhet a Debian :), mert mindenki azt dicséri, de kezdésnek ez tökéletesen megfelel. Nem tudom, hogy mit jelenthet, hogy a Corel "Debian based", a r6, suse meg "rfs based" (ha jól írom?), ez most jót jelent?

Jó, hogy a Corel Photopaint meg a Wordperfect 8 is ingyen letölthető a Coreltől, mert nem teccik, hogy a Staroffice egy hatalmas monstrum-ként betöltődik. (miért kell az egész tortát elém tenni, amikor csak egy-egy szeletkét szeretnék eszegetni).