Tündérvirág álomkertje Creative Commons License 2000.11.06 0 0 57
Sziasztok, érdeklődéssel olvastam a témát és színesítem is mivel én Olaszországba készülök férjhez menni. Nos erről is megvan az általános közvélemény "dzsigoló", "háziasszony leszel 10 gyerekkel" meg valójában el sem hitték, hogy idáig eljuthat a dolog. Ja! Észak-Olaszországba! Ez szokott lenni az első kérdés, mivel a dél-olaszok már tényleg nagyon eltérő mentalitás. Már előre tisztáztuk, hogy dolgozni akarok majd. A beilleszkedést szerintem az határozza meg, hogy az adott másik kultúrán belül milyen műveltségű, intelligenciájú közegbe kerül az ember. Az észak-olaszországi buszjáraton sok kiköltözött vagy kiköltözöttet meglátogatóval beszélgettem és ha teszem azt valaki egy alacsonyabb műveltségi rétegű pl. gyári munkáshoz ment az tényleg sok ellenállásba, tévhitbe ütközött és munkát se tudott válallni (nem volt megfelelő ismerettség). A párom művelt családból származik, testvérek, barátok diplomásak(nem a diploma mérvadó, csak viszonyításképpen),de amíg nem beszélem túl jól az olaszt addig angolul is tudtam kommunikálni, soha nem éreztem, hogy idegenként kezelnének vagy lenéznének.
Ps.: Egy kiköltözés és külföldi házasság bürokratikus útvesztői is megérnének egy topicot.
Kedves Classid, igazán nem értem, hogy most mi a fontos neked? A cigi, sör, buli? Én nem Amerika, nem a pénz miatt, de inkább valami nyugis "fűnyírós" helyen szeretnék családot alapítani.Szóval most őszintén mik szólnak a te szemedben az itt maradás és mi a kiutazás mellett? Szerintem az a lényeg, hogy mindkét fél jól érezze magát az adott helyen és találjon neki tetsző munkát és akkor egyensúlyban vannak a dolgok.
Bocsi, kicsit talán hosszú lett.