Seifer Creative Commons License 2000.11.06 0 0 7
Lejjebb egy másik topicban volt egy hozzászólásom, amit ide most újra beírnék kisebb módosításokkal, tehát:

Egy csomó progi zenéje engem is érdekelne. Rengeteg játéknak kiadták a soundtrackjeit, én annak idején a Command&Conquer, majd a Red Alert zenéit még magyar(!!!) zeneüzletben is láttam, csakhát akkor még nem voltam jártas a témában, mostmeg már bánom, mert sehol sem lehet megtalálni :-((( A neten érdemes kutatni, elvétve ugyan, de lehet találni zenéket. Sokat kell nagyon szenvedni a keresgéléssel, de egy kis törelemmel minden megtalálható, mégha egy istenhátamögötti ftp serveren van is a cucc. A nyáron a StarCraft-ból sikeresen meg is találtam pár számot és le is töltöttem őket, ehhez meg is tudom adni a címet, bár előre szólok, hogy az a server valami borzalmasan barátságtalan, de azért próbálkozni lehet.
Mellesleg engem is érdekelne egy bizonyos zene, bár ez szerintem elég kevésbé ismert. A Xenogears című PS-X-es progi OST-jét szeretném megszerezni mp3-ban. Ha tud valaki lelőhelyet, azt kérem, hogy ossza meg velem, akár e-mailben, akár itt a fórumon.

Ezenkívül tudom még ajánlani a következő helyeket:
www.plasticman.org/gamingmusic/index.shtml
Itt találtam pl Diablo 2-t, a többi leginkább PS-X-es progi.
www.audiofind.com
Frankó kis mp3 kereső, kis szerencsével lehet érdekes dolgokat találni
www.gamingforce.com/audio
Megnéztem, innen teljes biztonsággal le lehet szedni a StarCraft zenéit, elég jó sebességgel jön az adat. Ezenkívül sok más zene is van (UT, Quake3, az összes létező Final Fantasy album, Resident Evil soundtrackek, stb...). A server egyetlen hibája az, hogy limitált számú embert képes csak kiszolgálni, ezért a keresettebb zenéket alig lehet leszedni, Final Fantasy-ket pl szinte lehetetlen. Úgy látszik a StarCraft nem számít annak, mert lejön... Egyébként ha elég ügyes az ember lehetséges a keresettebbek letöltése is. Mindössze annyi a lényeg, hogy az elsők közt kell lenni a serveren. Ez azt jelenti, hogy az időeltolódás miatt kb reggel 8-9 körül kell odamenni és elkezdeni letölteni, de kegyetlen sebességgel, mert ha bénázik az ember, akkor lekésik. Csak hát ugye az a baj, hogy az internet szempontjából nem éppen kedvezményes időszak és nem is mindenkinek megfelelő...
Red Alert ügyre két tippem is van:
Van egy címem, ahol van pár szám, többek közt a Hell March is, viszont fogalmam sincs, milyen minőségben:
http://redalert.svendsens.net/download.html
Ezenkívül van egy programocska, amivel állítólag ki lehet szerkeszteni a progi zenéit, egyellőre nem tudtam leszedni, de megadom ennek a címét is:
http://www.fileplanet.com/index.asp?section=683
Az Anima.zip-et szedjétek le.

Na ennyi, remélem tudtam valamit segíteni. Ha tudtok jó helyeket soundtrackekhez, csak szóljatok, mert mostanában nekem is ez a mániám :-)))
Na hali!