Bloodflower Creative Commons License 2000.11.05 0 0 47
Kedves VangSo!
A topik elején felmerült néhány érv-ellenérv a Mátrixszal kapcsolatban.
De viszont akartam még írni, csak elfelejtettem, hogy mi volt a végső tanulsága ennek a
videózásnak. Mert nagyon elgondolkoztatott amúgy.
leginkább azon gondolkoztam el, amit már említettem, hogy mennyire nincs semmiféle kapcsoltam ezzel a filmmel. És hogy mennyire fontos, hogy egy filmmel legyen valami közös pontod. (persze van kivétel - az első ami eszembe jut a Napfívér, Holdnővér, ami egyedül a képi világával nyűgözött le, de azzal nagyon...) De ezzel kicsit magam ellen is beszéltem, mert szokásom a történetet nem túl fontosnak tartani. De ezek szerint tévedek. (Tulképp ez mind bennem volt eddig is, csak nem tisztáztam magamban.) Szóval van olyan, belátom, hogy egy filmben CSAK és KIZÁRÓLAG a történet fogjon meg. Valakit. Pesze nem engem!:-) Mert elengedhetetlen, hogy ahhoz a sztorihoz meg legyen teremtve a megfelelő hangulat is! Pl.: Hal Hartley filmjei. Ha mondjuk egy kicsit leegyszerűsítjük a történetüket, na abból valami nagyon gázos vígjátékot is lehetne csinálni. De HH mester olyan atmoszférát teremt, ami abszolút egyedivé és ellenállhatatlanná varázsolja a filmjeit. És akkor itt már bejátszik nemcsak a rendező, de az operatőr is, a forgatókönyvíró, vágó, világosító, színészek....
afffene! körbe forgok, állandó önellentmondásba keveredve. Na mind1, próbálkozom egy helytálló véleményt formálni, csak mindig új és új dolgok jutnak eszembe, amiket nehezen illesztek be.

A tank egyelőre nem ért ide, úgyhogy én csendesen üldögélek a babérjaimon!:-) hogy végig tudom-e izgulni? hehehe.... általában halálra untatnak az izgalmas filmek!:-)))