Metrót modellezni éppenséggel a bécsi U4 és U6 alapján is lehet :-)
Ja, erről jut eszembe: múlt heti programom volt a bécsi modellvásár, ma pedig a kecskeméti kiállítást iktattam be. Kérdezzetek, amire kíváncsiak vagytok.
Bécs:
- a városba érkezve láttam városi buszként új Mercedest, a típusa nem megy fejből, de rajta van a cég honlapján (link a VÉEVK-ben).
- az U6-on nem láttam régi és új kocsikat is tartalmazó vegyes szerelvényt.
- volt Boeing 747 repülőképes modellje, sugárhajtóművel.
- vettem egy H0 méretű Mercedes nyerges szerelvényt 100 ATS-ért, a Henninger Bier színeiben pompázik.
(na itt mindenről volt szó, csak vasútról nem ...)
Kecskemét:
- az egyik teremben német-osztrák-svájci ihletésű pályák: kisméretű H0 asztal, szép kidolgozással, rajta egy német türkiz-fehér ikermotorkocsi és egy zöld krokodil vontatta személyvonat köröz felváltva. mellette N méretű nagy asztal, érdekes vonalvezetésű körökkel (sok jó buszmodell is van rajta, felhívom a figyelmet a 4-tengelyes Neoplan Megaliner buszokra). a hátsó fal mentén nagy (nem tudom, mekkora) svájci magánvasúti szerelvények: LSE, Rhaetische Bahn, ...
- egy eldugott helyiségben jól kidolgozott H0 asztal, rajta ICE3, Taurus, ... látványos éjszakai kivilágítás.
- megtekinthető a Pályi Gábor (ide is hozzászól néha) által kiállított nagy 0 ... méretű vasúti híd hozzáillő járművekkel.
Macibb