köszma Creative Commons License 2000.11.02 0 0 213
Ma délelőtt a vallástörténet órán egy könyvet olvastam Jézus depressziójáról (Mér hagytál el stb.). Aztán felmentem a könyvtárba és a dédnagynéném 55 évig zárolt iratai közt találtam leveleket. A barátnője együtt teniszezett Tisza Istvánnal. A dédnéni beleszeretett a professzora asszisztensébe 36 éves vénlányként és panaszkodik, de vigasztalják a barátnői. Aztán itt van a fakszimiléja a zsitvatoroki békének (1606). talán azért, mert az ősanyjai közt voltak ilyen történelmi figurák, mint a Bethlen fejedelem nagymamája (s akkor rokonok a Báthoriak, Wesselényiek, Nádasdyak, Homonnaiak, Bocskaiak, Rákócziak, stb.) - és emiatt van benne egy ilyen történelmi érdeklődés. Vagyis ez egy pótapa-keresés lehet (királyok a családban).
Bocskai írja egy levelében, hogy "Isten kiszemelte, hogy a szegény népen segíytsen, mint Dávid királyt).A titkára, Péchi Simon, a szombatosok vezetője is így vélekedik, olvasom a történelem könyvben.Most valami instant chat programban valaki arról kérdez, nem hallottam-e szellemekről, akik megjelennek. Modnom neki, nekem most jelentek meg az őseim...s hozzátettem, hogy érdekelje, hogy a Báthoriak örökölték a Drágffy vagyont, s ők a Dracula vajda rokonai voltak ugye...és ez a valódi Franckenstein gróf és a valódi prágai "gólemes" rabbi kora, a korai XVII század. Ez valószínűleg valami ős-anya-apa-elhagyottság...