pireisz
2000.10.31
|
|
0 0
135
|
a mézes recepje: 25 deka méz, 15 deka cukor, 5 deka margarin, 50 deka finomlisz, 0,5 dkg szódabikarbóna, 1 deka szalalkáli, kevés tört szegfűszeg, fahér és reszelt citromhéjjal összegyúrva, egy napig állni hagyni, 8 mm-re kinyújtani és különböző formákkal kisszaggatni, ha domborúbb kell, két tojássárgájával meg kell kellni. A lisztet le kell finoman vizes ecsettel söpörni. Forró sütőbe, de mérsékelten kell sütni. Ízesítés mást is lehet használni, pld. őrölt gyömbért, vagy reszelt diót. Ha kihűlt zárt dobozba kell tenni és korábban egy-két héttel meg lehet csinálni, puhább lesz. Sokáig eláll. |
Előzmény: outdownS (123)
|
|