Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.31 0 0 1672
Kedves Mumu; Nem gondolod, hogy megtalalnad Nagybatyam nevet valahol. Elozoleg rosszul irtam; Nem papi iskolat vegzet, hanem pap szeminariumot.
Meggondolta magat es karier katona lett. En nagyon fiatal kissrac voltam allig emlekszem nagybatyamra, mert a haboru alatt mindig tavol volt. Az utolso hirt akkor kapta anyam batyarol, mikor valaki megtalalta a cedulat amit kidobot a vagonbol fogsagban esese utan es az illeto elkuldte anyamnak; A cedulara ez volt irva, Orosz fogsagban estem es visznek bennunket ismeretlen celok fele. Ha mas is volt a cedulan azt nem tudom,de az elozo szavakra emlekezem ahogy mondta anyam. Nehany evi fogsag utan, pucera hazatert, es szerinte Csana meghalt vermergezestol, mert megfagyot a laba. Anyam nagyon vallasos volt, sok miset mondatot es imatkozot, hogy battya hazaterjen, mert nem akarta elhinni, hogy meghalt.
Szekeres Janos Fohadnagy, annya neve Horvath Matild. Szuletesi evet nem tudom, anyam 1910es volt, szoval saccolva, battya szuletesi eve talan 1907 korul lehet. Koszonom Mumu, hogy erdekel a dolog, de en igazan hiszem, hogy Nagybatyam ismeretlen sirban nyukszik valahol Muszkafoldon Sziberiaban. Emlekszel a notara "Valahol Oroszorszagban" vagy "Muszka foldre lassan jar a posta"
Sok szerencset. T.
Előzmény: Mumu (1665)