mika waltari Creative Commons License 2000.10.30 0 0 410
"Beleolvastam a családias hozzászólásaitokba, de egy pár dologra nem láttam a választ!? :) Lehet, hogy rossz a szemem?? :)
En -1.5;-1.5 szemű vagyok és lehet-e így műttetni magam illetve mitől függ kinek lehet kinek nem? :)
Ami leginkább érdekelne, hogy mivel akadályozzák meg, hogy elmozdítsam a szemem műtét közben? Ha sportolok, nagyobb-e a veszélye annak, hogy műtét után elpattannak az erek az erőfeszítéstől? Lehet-e végleges szemkárosodás a műtét hatására? Van-e korhatár? És melyiket javasolnátok inkább a kaszabolást vagy a zseblámpát? (bemetszés, lézer) :) Kösz mindenkinek és jobbulás a bátraknak :) "

Nekem 98-ban volt szemműtétem a Focus-nál.

EGy ott lévő pácienst -1,5 -ös szemmel műtötték. Tehát ez megy, csak pénzed legyen.
A szemed nem tudud elmozdítani műtét közben mert speciális felületen fekszel, a szemhéj meg ki van támasztva mint A Tom és Jerry-ben aTom szeme_:))
+érzéstelenítés.
Ennek ellenére , ha a számítógép a legkisebb elmozdulást érzékeli-ugyanis végig ez vezérli a műtétet- azonal leáll!! ( Én is rákérdeztem)
VÉgleges szemkárosodásról én nem hallottama lézeres műtéteknél a szikés módszert én hazárdírozásnak tartom, itt félévig mindennel vigyázni kell és visszaromolhat, a lézeressel egy hét múlva vezettem, bár mindkettő fajtánál beszéltem elégedett pácienssel, ugyanis egy évig készültem a műtétre, előtte végigkérdeztem vagy 5 műtöttet, volt olyan akinek a szikés visszaromlott, utána helyrehozták lézerrel.
Korhatár alsó van 18 alatt nem igen műtenek, csak ha már megállt a szemromlás.

Előzmény: Opti Zsolti (407)