Törölt nick Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1403
Szervusztok !

Folyt.
Szóval bíztam a net-ben is. Ha már egy "futó" gyártól valaki mail útján adatot kér, azt illene megválaszolni...
Más gyárak megteszik. Zenith várja a mail-eket. Sőt a nagy Patek maga jár utána az eddigi óráinak. A Rolex pedig közkinccsé teszi a sorszám szerinti évjáratot.
Itt pedig, egy Tangó-béli óramegszállott szerint állítólag a sorszám első két számjegye viselné a gyártási évet az ETA szerkezetű időszakig. Csakhogy kiderült, hogy ez a háború utántól igaz. Ez a módszer is elúszott.

Egyébként a belső hátlap ennél nem zsanéros, hanem egy, tán a felhúzótengelyt is rögzítő csavar pontosítja, majd egy célszerszámmal le kéne tekerni v. pattintani. Gondolom azért kell a tokon belüli vas pánt és hátlap, hogy a mágneses erővonalak ezen keresztül haladjanak és ne a szerkezeten át. (IWC-ék is így csinálták a legendásan nem mágnesezhető óráikat.) Lehet, hogy akkor még nem volt spéci anyagú billegő ?!
Egyre biztosabb vagyok a csak márkanévként és nem gyárként való létezésében !
Pedig a régiek ... !!! Egy német kereskedésnél időnként akad arany DOXA legalább 7-800 DEM áron. Tehát ahol nem népórának titulálják, nagyobb megbecsülésnek örvend a márka ismeretlenül is.

JiG !
Rakasd rendbe, lassan helyre állhat az értéke.
Múltkor láttam egy órásnál régi orosz órákat (Vostok, Pobjeda) szépen kicsinosítva, pipec állapotban 7.000,- ért. Ennek a töredékéből kijössz.

NPZ