Csejdy András Creative Commons License 1999.02.04 0 0 33
Na kérem, ez most hosszúkás lesz, mert az én mókuskerekem is pörög, a 486-osomba nem vettem faxmodemet, ergo az Internettóba kell jönnöm, hogy átnézzem, ki mindenki mi mindennel járult hozzá ehhez a lassúdad vitához.
Nem mondom, van amit most és itt tanultam. Minden példa szent, tény, és rettenetesen sok mindennel nem értek egyet. Noná.
Sorba, rendbe: Kádár Mónika szerint "Attól a pillanattól kezdve, hogy családja van, már a legtöbb embernek kisebb az önérzete." Értem, amire gondol, de nálam speciel ez éppen forditva van. Olyat és ugy szeretnék csinálni, amire egyszer a lányom (Borka, 4 és fél) rábólint, már amennyiben érdekli. Persze tudom, hogy abban a pillanatban, hogy részben vagy egészben el kell tartanod valakit, aki tőled függ, automatikusan megváltozik a szabadság foka, kell a vitamin a gyereknek, de szerintem ezt felnőtt, ivarérett emberek akkor is tudják, amikor legyártják az utódot... A másik, hogy a gyerek csak egy dolog, gyerektelen embereknek is van felelősségük, magukkal szemben, és nem hiszem, hogy egy gyerekre, aki különben nő, mint a paszuj, rá kell vagy lehet áldoznia egy fiatal embernek az életét... De elkanyarodtam...

Oké, kössünk még kicsit vissza ehhez a gyerek-dologhoz: mi és mennyiért adó el. Bazsika, vagy ki havi 8-at gurit nettóban, gratulálok, komolyan. Énnekem ha becsönget holnap valaki az ajtón, és azt mondja, itt egy millió és óriási plakátot csinálunk a gyerekedből, elhajtom. Nem azért, mintha lenne lakásom vagy ne kéne kicserélni a féltengelyt a kocsiban, hanem mert ez szerintem nem ér. Mondjuk, engem nem is fenyeget az a veszély, hogy a hétről kéne a nyolcra jutnom...

Pocak, tudod te mennyit keres egy orvos, ugye. Családi a példa, az apámé konkrétan: negyven év prakszis, nettó negyvenegynéhány rongy... Én szégyellem magam, ő meg ehhez igazodik, mit csináljon, ez a hivatása, akármekkora is a szó.

Igyekszem rövidebbre fogni!

yzy! Én ahhoz a tételmondathoz próbálom tartani magam, hogy az vagyok, amit csinálok. Ez nem sok, az én esetemben, asztal faragni, ovónőként gyerekeket terelni, fogat fúrni, hasznot hajtani nem tudok. És még sok minden mést sem. Pl. problémás volt és sokat latolgattam, hogy annak idején elmenjek-e egy "multi"hoz, a Playboyhoz dolgozni. Elmentem, mert szabad kezet kaptam,. és azt csinálhattam, amit akartam. Közben a kis skizó alternativan kalózkodott padlésokon (91-92, Tilos). Mit mondjak, könnyebb volt utána a Narancsban a helyemen lenni, igaz, negyed annyi pénzért. Azt mégis hogy kihúztam mostanáig. A Te arról beszélsz, hogy a képességeidet nem azoknál kamatoztatod, akiknél szeretnéd. én meg azt mondom, hogy mi itt egy olyan helyen vagyunk, én most az Internettóban, ahol a helyeket, lehetőségeket, kereteket nekünk kell megteremtenünk, és még lehet is. Tilos Rádió. Magyar Narancs. Egy csomó irodalmi periodika. Szinházak. Alternativ nyugdijpénztár, rendezvényszervező iroda, klubbok, éttermek, second hand boltok. Kit mi érdekel... Nem beszarni, nem beszarni, ezt szoktam hajtogatni, amikor kicsit elfáradok.

NaNé-nak csók és az a Bizottság szám, hogy Na ne, na ne, na ne, na ne hülyéskedj, velem! Ami presze náluk csurom irónia, én viszont tényleg örültem ennek a két sornak.

Kérdés fargóhoz: mit is fogsz csinálni 40 éves korod után? Különben tényleg RULEZ, ha ez azt jelenti, hogy gromek, frankó, oké éstb.

nyman eladhatja a polóját drágábban odakünn, csak sokan árulnak arrafelé a gyékényeken.

Mgpery-nak köszönet, a fuhhal meg nem tudok mit kezdeni. A Tilos öntisztul, remélem, nem tőlem kell félteni, a Kalózok egy szar film, a többihez no comment.

Ja, mindenki azt csinál, amit akar, a mérleget szerencsés esetben húzzuk meg mi és az még odébb van, de résen és észnél kell lenni.

Várom a kérdéseket, kommentárokat, ha itt vagyok.

Kösz.

CSA.