tivadar Creative Commons License 2000.10.26 0 0 68
Szerbusz Halmara, remélem szent a béke ! (Nem tudtad, hogy a Vigort nem szabad chomojan venni ?)

"Tudom, provokativ voltam, de enélkül nincs vita."

Nos, én itt visszakérdeznék. Lehet, hogy nekünk tök ellentétesen foroga zagyunk ?
"Akkor miért pont őt üti el az autó, akkor miért pont rá esik a fal, akkor miért pont ő lesz rákos, akkor miért pont azt a kisgyereket vonja ki a forgalomból a leukémia ?????? és miért
pont az a csecsemő hal meg az inkubátor alatt ?
És miért pont azt az öreget embert üti el a villamos ?"
Ezek a példák szvsz épp azt bizonyítják, hogy nincsenek véletlenek. Mit is értünk véletlen alatt? - vél-etlen, nem vélt, nem várt, emberi ésszel nem prognosztizált, stb.
De végigkisértük-e bármelyik példabéli embernek az előzmény-életét, a génjeit, vagy a szülei történetét ?
Halmara, ha bármikor is indulatot vélsz felfedezni a 'hangomban', az azért lehet, mert én már egészen biztosan tudom (bocs, ez itt most nem nagyképűség, hanem átélt, átbeszélt, átolvasott öt évtized...), hogy a létezés misztériumát nem lehet materialista v. logikai alapon se' megérteni, se' megmagyarázni ! Még maga a transzcendens hit sem elegendő hozzá önmagában, nemhogy tiszta 'természettudományos' (melyik tudomány, melyik tudósa, milyen életkorában... stb.stb.) alapon bármi fixet ki lehessen az EGÉSZ mibenlétéről jelenteni !
De. Vannak olyan könyvek, ahol komoly esettanulmányokat lehet olvasni, emberek korábbi életeiről, az ottani történésekről s ezek következményeiről. Ezeket lesöpörni azzal, hogy SZÉP MESE, szvsz a minősítöt minősíti...
Én tehát abban táborban vagyok, amely nem hisz a véletlenben.
Szeretettel (és együttérzéssel az atrocitások miatt) üdvözöl: tivadar

Előzmény: Lévai Halmara (47)