Laco42:
> Szóval szerintem meghalt az az urulek, sper.. isdn modem. (Leforditottam azok szamara, akik nem szoktak hozza az ilyenhez.)
A reset gombot probaltad? Stabil a 230V feletek?
> meg, beraktam a régi analog modemet.
Azaz belso modem? A netmdo meg ugye kulso, a soros porton. Es a soros port beallitasaid merre jarnak? Lehet, hogy nincs 115200-ra allitva? Mondjuk valami ugyes ki program atallitotta? Vagy megprobaltad 230400-ra rakni, azt meg nem birja? A tunetek ilyesmire vallanak.
Netmod haldoklast egyszer lattam. Nem volt szunetmentes tapra teve, es a 230V par pillanatra leesett. Utana azt mondtak, hogy szep, kristalyos koloraturhangom van a vonalon. (Az adatatvitelt nem tudom, mert napkozben volt.) Megnyomtam a resetet, eldobta a vonalat (ahogy a tulvegrol mondtak, egy digitalis halalsikolyt hallottak), azota is megy rendesen.
> Egyébként érdemes belso isdn modemet venni (gyorsabb) ?
Ha egy csatornan hasznalod, semmivel se gyorsabb. 2 csatorna eseten is csak akkor, ha a soros portod nem tudja a 230400-at.
Viszont elveszted annak a lehetoseget, hogy az analog keszulekeden barki fel tudjon hivni, ha 2 csatornat hasznalsz, ami a netmodnal megy.