Blászló Creative Commons License 2000.10.25 0 0 16
Üdvüzöllek Puzdra!

Kezdjük már érteni egymást.

Elnézést a nem helyénvaló korábbi megjegyzéseimért.

De van egy pár megjegyzésem:

A magyar és az erdélyi konyha zsíros és egésszégtelen, nem jó vele dicskedni.

A székely mesterek valóban tudnak bánni a fával, de szerény - sertő szándék nélküli véleményem, az hogy anakrónikus már az amit tudnak. De azt a Barcelonában felállított standot a székelyek Budapesten akarták felépíteni valahol a Lágymányosi hid melett...

Jó szakemberekkel tele van a világ mindenhol. Jó pénzért bárki megveheti öket. Számolni közöttük az erdélyieket hiábavaló fáradság, elvesznek a többi nemzetek között. Néha látok még a magyar müholdas adókon olyan müsörokat, hogy dicsekednek az elszármazott magyarokkal.Mondjunk le erről a helytelen szokásról.Mert különben valamikor nemzeti politika volt mindenkiből magyart csinálni. Ez folyik a románoknál is, ha már van egy pasi aki elment amerikába és ott tanár lett valamelyik patinásabb egyetemen akkor azt a jámbor ürgét már muszály bemutatni a Tv- ben is, meg dicsekedni kell vele. Öreg hibának tartóm az ilyesmit!

A székely mondást ismerem én is, de a székelyek eredetéről szoló elméletek nem mindig egyértelműek. A lényeg viszont az, hogy Ök maguk minden román harag és magyar szégyenérzet ellenére is magyaroknak tartják magukat és ezt vállalják is.

Jó, hát persze, hogy nem a természeti adottságok határozzák meg jelenünkben egy ország gazdasági helyzetét. Köztudott dolog, hogy a nyersanyag beszállító nemzetekből még nem lett soha elit nemzet. Romániában hiányzik egyelőre a becsületesen elvégzett minőségi és hatékony munka kultúsza.

A többivel pedig mind egyetértek.

Előzmény: puzdra (10)