G.Patrick:
üldözési mánia, ha nem tetszik, hogy egy A.Melloról szóló topic megtelik olyan infokkal, amiknek van saját helyük? Üldözési mánia, ha nem tetszik, hogy ugyanezek az infok ötcentis betükkel írt homoszexuális hirdetések egyben? Üldözési mánia, ha úgy érzem, hogy ez nekem szól, miután Feanort nyilván nem zavarja, és ketten voltunk addig a topicban?
A másik. Feanor egyetértőleg idézett egy hivatalos egyházi dokumentumot, a Katekizmust, és szembeállította vele a „közpapok” részéről érzett elutasítást. Te leírod, hogy a „közpapokkal” normálisan tudtál beszélni, bezzeg a hierarchia. De azért mindenben egyetértesz Feanorral. Miben?
Gábor SJ
Szeretek pontosan fogalmazni. Éppen ezért nem azt írtam, hogy Mello eretnek volt, vagy mit tudom én, hanem azt, hogy zavar, hogy az általam ismert írásaiból nem derül ki, miért kellene nekem kereszténnyé lennem. Vagy valakinek, aki nem az.
A Hittani Kongregáció nyilatkozatának szövegét nem ismerem, véleményem kiakakításában nem befolyásolt. Az a stílus nem tetszik különösebben, hogy tíz évvel a halála után nyilatkoznak valakiről.