Sziasztok!
Nagyon örvendek, hogy így felkaptátok Melo-t.
Ritkán lehet hallani olyat, hogy jezsuita jezsuitát dicsér én még is meg teszem.
No nem csak azért, mert nagyon rászorulna, hanem azért, mert hálás vagyok neki mindazért amit tőle, általa tanultam.
Láttam téma nálatok is a szegénység! Én nem túl rég tettem fogadalmat, s most tanulom, de azt hiszem sok-sok dolgot félremagyarázunk még a saját életünkben is a szegénységgel kapcsolatban. Nekem a Jézusi példa, amit a gazdag ifjúnak mond, alapvető! De ez nem csak vagyont jelent! mi is az, ami tényleg az enyém? Azok a talentumok, mikkel Isten megszórt, mikor erre a világra álmodott engem. Ez az én tényleges gazdagságom. Ezt senki nem veheti el, csak megoszthatja másokkal. Aki oda tudja magát adni, az tényleg szegény!
Mária téma. Az egyik legnehezebb. Szerintem Mária betűről betűre olyan, amilyennek Jézus szeretné, az őt követőket. Szt. Ignác egyik alapvető elmélkedése, hogy próbáld látni Jézust a családja körében. Milyen volt a viszonya Jézusnak az anyjával? Mi történhetett vele, abban az időben, mikor nem ír semmit az evangélium. Mert Jézus ekkor alakul, s növekszik. Mennyire látszik ebben az esetben az én anyaképem és tapasztalatom? Mit kaphatott Máriától. És még sok-sok kérdés, mind tanít minket valamire. Mária hogyan él át dolgokat. Hányszor veszti el fiát. Hányszor kell vakon követnie, úgy hogy nem érti mit is mond, csa a szíve vezeti. S mégis ő az, aki ott marad a kereszt alatt. Akkor is, amikor mindenki elfut.
Örülve az eddigi hozzászólásoknak és várva a következőket
tisztelettel
Gábor