Szeptember legelején kaptuk az első Netmodunkat, aminek RS232 portján egy jó hétig sikerült nyomulni, azután meghalt. Kiküldtek egy laptopos járőrt, hogy nézzék már meg. Én oda sem néztem (vindózzal versenyzett) de azt mondta, és biztosan úgy is volt, fel tudott csatlakozni. Érdekes mondtam, az analóg modemmel rendesen működünk ugyanannak a Netmodnak az egyik analóg kimenetét használva, de ezek szerint csak nálunk van valami rejtély, majd körbenézek. 2-3 hétre rá hoztak egy újabb Netmodot a másik ISDN vonalhoz, én meg egyből kipróbáltam, azzal sikerül-e. Sikerült. Az újjal jó vagyok, a régi meg szek szerint tényleg hibás. Szóltam, hogy mi a helyzet és kértem, hogy forduljanak már megint erre. Most már ők sem tudtak mit kezdeni a régebbi Netmoddal, és szó nélkül le is cserélték. Kipróbáltam, minden működött mindkét Netmoddal. Három napra rá megint nem tudtam csatlakozni, a jelenség ugyanaz volt, mint előzőleg. (Nincs itt a log, de ha valaki ért hozzá, akkor odabent minden megvan, a lényege olyasmi, hogy minden kiküldött csomag vagy bitre ugyanúgy jött vissza, vagy nem jött vissza semmi.)
Amikor át akartam dugni a másik Netmodba a kábel végét a készülék majdnem megégette a kezem.
Két kérdésem lenne az itt egybegyűlt, e témában járatos t.asztalosokhoz:
1. Normális dolog az, hogy olyan forró egy ilyen készülék, hogy nem bírom rajta tartani a kezemet? (A két dobozt egymásra tették a szerelők, és leginkább az alsó teteje és a felső alja volt forró.)
2. Mennyire gyakran hibásodik meg egy RS232-őn használt Netmod?