Szerzői jogok védelme? Ám legyen, (bár nem tudom, hogy hányszor kell megvédeni azokat).
De mi van azokkal a másolatokkal, amik nem szerzői jogosak? (Ezt már ezren kifejtették). Az az után járó pénzt ki zsebeli be. Vagy azt is szétosztják a szerzői jogokkal rendelkezők körében? Ez szerintem még kevésbé igazságos. Szerintem a szerzői jogait mindenki érvényesítse az eredeti közlési (kiadási) csatornán keresztül, jelen esetben az írott és kiadott anyag (könyv, folyóirat) árában.
És arra ne hivatkozzon nekem senki, hogy akkor meg nem veszi meg senki. Tessék arányba állítani az árat a tényleges értékkel. Ez minden normális piac működésének az alapelve. Lehet, hogy az a bizonyos "szerzői jog" nem is ér annyit, mint azt a szerzője szeretné. Meg aztán ugye legalább két út járható. El lehet adni valamiből keveset drágán, vagy sokat és olcsón. Kinek-kinek szabad választása, hogy melyik utat választja. Meg aztán ilyen erővel minden árura lehetne szerzői jogot is kérni, hiszen a kenyérnek is van receptje, amit a helyi pék biztos hogy módosít (ha másért nem, azért mert elméri magát) és akkor már ő is joggal igényt tarthatna a kenyér árában némi szerzői jogért. Bár nem a fénymásolási adóból. (No azt hiszem ezt elég szarul írtam le, de menetközben el kellett menem.)
Ezenkívül a szerzői jogvédők is szerintem csak igen szűk területen működnek, és csak sokkal kisebb csoportnak adják/adnák vissza a ?jogos? pénzét, mint akinek járna. És ez igazságtalan.