kenobi Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4089
Nekem az Awake, az Images és az új lemez egyaránt kedves a szívemnek.

Más. Kicsit meglepődve olvastam a Hammerban a Paksi interjút, melyben - igaz, hogy finoman, de mégiscsak - megcsipkedte az új Maiden album hangzását. Borzasztóan furcsállom, hogy egy ilyen lemez megjelenése után, mint a Gyújtópontban, még egyáltalán szóvá mer tenni hangzásbeli hiányosságokat más zenekarokkal kapcsolatban...

Az biztos, hogy nem vagyok egy nagy Ossian rajongó, sőt nem leplezett Paksi utálatban szenvedek, de az új lemez megjelenését kísérő nagy reklámhadjárat kiváncsivá tett. Sikerült két napra kölcsönkérnem a lemezt, és ennek fényében értetlenül állok a felhajtás előtt, ugyanis ez egy rettentően pocsék módon megszólaló lemez, ami zeneileg semmiféle izgalmat nem tartogat, amolyan iparos kliségyűjtemény.

A gitárhangzás olyan mértékben gáz, hogy egy magára valamit is adó, népszerű metalbanda ilyet nem ad ki a kezéből, hanem elsüllyeszti a fiók aljára és letagadja.
A dobból teljesen kiírtották a dinamikát, majdnem olyan igénytelenül és mesterkélten szól, mint a Pokolgép, bár az Ossian legalább nem dobgép.
Paksi a szokásos formáját hozza, ez azoknak örömet jelenthet, akik szeretik az orgánumát, nos én nem szeretem.

Ez egy kifejezetten gyenge lemez, amit a gyér hangzás még inkább kihangsúlyoz.
Egyetlen dolog jó ebben a lemezben, és az a szép borító, bár Endre vezér erőltetett prózája nem hiányzott a borító belsejéből.