Hát ha most a bevett, tehát nagy tömegek által világszerte használt kifejezéseket kezdjük kérdőjelezni, akkor bármelyikkel megtehetjük ezt. Igazán súlyos-e, amit heavy metalnak nevezünk?
Igazán fekete-e, amit black metalnak?
Igazán hardcore-e, amit hardcore-nak?
Attól, hogy ma már van súlyosabb metal zene, mint az Iron Maiden, akkor ők már nem is heavy metalt játszanak?
A DT, ha már erről van szó, szerintem mindig is prog.metal volt. Első lemeznél ugye a "Yes, Kansas, Rush stb. találkozik a Metallicával" volt a szlogen, ami talán sántikál itt-ott, mint minden leegyszerűsítés, általánosítás, de tény, hogy a 70-es évek prog.rock hatása mixelődött a nyilvánvaló metal (Maiden, Malmsteen, QR, Metallica stb.) hatásokkal. Szerintem a Dreamnél ez azóta sem változott.
Ha valaki ma azt hallja, hogy prog.metal, akkor nagyjából tudja, miről van szó, és ez a lényeg. Meg lehet vele spórolni öt hosszú körmondatot. Ez a cimkék legfőbb funkciója, nem?
Amúgy meg zenék vannak és ízlések.
Petrucci szerintem több, jóval több egy ügyes Vai-kópiánál, Myung szürke eminenciás, de nem ízetlen, és máig szívesen hallgatom a Scenest, bármikor, feltétel nélkül. De én mondjuk az egyest is istenítem, amit a később érkezettek általában gúnyolnak.
Szerencsére nem vagyunk egyformák.