dzsungelnyuszi Creative Commons License 2000.10.17 0 0 33
Számomra is hátborzongató volt az a kislány. Bocs, hogy nem emléxem – és most nincs kedvem visszalapozni – hogy ki írta azt, hogy ilyenek lehetnek azok az elmebeteg gyilkosok, akiknek nem lehet megmagyarázni, hogy rossz az amit tettek, de nagyon egyet tudok érteni. Le szeretném szögezni, hogy semminemű ellenszenvet nem érzek a gyerekkel kapcsolatban, csak még mindig futkos a hátamon a hideg, ha rágondolok.

Többen írtátok, hogy hogy keményedhet meg ennyire egy kisgyerek lelke, még ha ilyen tragédia történik is. Azért azt ne felejtsük el, hogy saját bevallása szerint is nagyon rideg volt az a légkör amiben felnőtt, 7 éves korától érezte, hogy az ő családjukban valami nagyon nem jól van. Csak gondolom – hiszen többek között ez sem (mint ahogy valóban a báty, vagy a nagyszülők véleménye sem) derült ki a filmből – hogy már a gyilkosság előtt is hasonló természetű kislány lehetett. Ezért pedig végképp nem hibáztatható – szerintem - , hiszen mindannyian a gyermekkorunkban látott minta szerint kezdjük el élni az életünket.

A báty esete nekem sem világos. Az egyik percben még arról beszélt, hogy a bátyjának és annak barátnőjének köszönheti, hogy volt hol laknia, mit ennie, mit felvennie, aztán hirtelen azt hallom, hogy a báty viselkedése nem volt megfelelő, ezért ő tudatosan tartja távol magától. A kettő között pedig valóban csak annyi hangzott el, hogy a fiú a mindennapok gondjai mellett nem tudott törődni az ő „kis lelkével” ahogy mondta. De még ennek a hangsúlyából is azt vágtam, hogy ez a kislány szereti a bátyját, aki azonban – mint gondoltam ki fog derülni – rútul elhagyta őt. Erre homlokegyenest az ellenkezője derült ki.
És akkor most hol él a fiú? És a ház csak a lányé? Az anyja valamikor ki fog szabadulni. Akkor valószínűleg joga lesz a házához – ha más nem haszonélvezete. Akkor mit fognak csinálni? Folytatják együtt kettesben?

A tanárnő által elmondottak – tudatosan távol tartotta magától egy darabig stb. – számomra azt tették nyilvánvalóvá, hogy ez a lány igenis szeretne családban élni, hiszen valószínűleg az általa kimutatott túlzott ragaszkodás – egy normális ember iránt – lehetett az, ami a tanárnőt távolságtartásra ösztönözte.
Nem értem viszont miért kellett elmondania azokat a kegyes hazugságokat, amik azért lettek azok – megint csak gondolom, konkrétan nem hangzott el – mert sértették volna a lány önérzetét. Tegnap biztos nézte a TV-t. Most mit gondolhat? Haragszik és szánalomnak érzi a történteket? Hálás a tanárnőnek?

no csi véleménye arról, hogy veszélyes dolog volt szinte mindent bemutatni (város, ház kívül belül, név stb.) szerintem is így van. Csak azt nem értem, hogy hogy lehettek ennyire felelőtlenek ennyien. Hiszen amíg adásba kerül egy anyag azért sok ember belelát.
Lényeg, hogy a csatornán többet nem lehet azt mondani, hogy picsa meg b+, ez fontos, egy kislány életét meg ki bánja?!