TeJo, eddigi munkásságod alapján biztosra veszem, hogy nagyszerű lopóssal gazdagítod a készletet szerencsétle, bár nagyívű újrafelfedezésedért (botor ékek/kotorékeb), csodálkozom is, hogy ses még nem szirénázott érte. Amúgy szerintem nagyon emeled itten a színvonalat!
Ti, a többiek is elhúztatok, kénytelen voltam drága időmet (:)) rímfaragásra pazarolni. íme a lehangoló eredmény:
Igaz, hogy asszonyod tésztaétele gyalázatosra sikeredet, mégse döfd le, te nemzetiségi!
Megér az a derelye gettót,
De inkább tedd el gerelyedet, tót!
Nagyon veszélyes kór ez az állati eredetű nyavaja, az ország lakossága megritkult tőle
Gyilkos e lépfene,
eltűnt a nép fele.
a fazon született bizniszmen: nem sikerült tengeri tüskés halat kipecáznia, így inkább lótartással foglalkozik
Nem fogott a csali pikót,
Tenyészt most a pali csikót.
és, ha már csali:
Nagyon tetszik a horogravalód: akárcsak, mintha a haóíres szürrealista által tervezett övzár lenne
Csodálom a csalidat,
Olyan, mint egy Dali-csat.
Szegény papagájt nem etetted, már scak a szarurészek látszanak belőle!
Csak a karmok, mivel bont, és csőr,
A madár csupa csont és bőr!
Nem ildomos mulatni rokona balesetén a lóversenyen!
Nevetni a vején, ha ló
Átmegy: ez nem helyénvaló!
Hiába van náluk szószedet, nem énekelhetik a külföldi dalt helyesen
Nem segít a szótár a népen:
Nem gyújthatnak nótára szépen!
Az elhanyagolt kosárpályán a szúrós növényt egyszerűen átugorja, de a hárompontost alaposan elrontja
Ha csípi lábát a csalán, pattan.
s a dobása a palán csattan.
A fiú szégyelli, hogy 100 centivel alacsonyabb menyasszonyánál, így elmarad az esküvő
Nem veszi el Péter Micit,
Zavarja a méter picit.
Nem dobtam el magam a gyönyörtől, hogy hétvégi viskódnál válogatod a hulladékot.
Nem ütött e telek szíven,
Gyűl a szemét szelektíven.
Inkább nem most, a kalauzzal szemben mutatom meg, hogy rettenthetetlen vagyok, inkább ülj ide a helyemre, hátha így megúszom a bliccelést
Bátorsgáom rejtse hév el,
Próbálkozzunk helycserével!
A himnusz tök értelmetlen!
Nincs értelme végének, s elejének,
Bizony halandzsa e jeles ének.
Gyerekem bizony már megöregedett, jobb, ha rá se pillantotok.
inkább ne nézzetek jányomra,
Mert az idő bélygét rányomja!
a diplomata szabászati tudományaa nagy sikert arat
Nagy siker a szövetkabát,
amiket a követ szab át.
Hagyományos vadászmadaramra ártalmatlanok a kártevők, így nem uzgatom magam miattuk.
Nem számít a moly sokat,
Nem bántja a solymokat.
És, végül, de utolsósorban:
a felkelő nap országában nagy pénzt kerestem, még meg is vesztegettek amikor kerti szerszámokat árultam
Meg jó sok japán kent,
Kerestem a kapán jent!