Munchausen Creative Commons License 2000.10.15 0 0 33
Teleportálási tanácsadó 8.

Legútóbbi be nem tervezett utazásomból visszatérve, első dolgom volt, hogy becserkésszem majd megsemmisítsem ittmaradt másolatomat. Nem ment könnyen, de végső soron sikerrel meggyőztem őt, hogy jobb lesz, ha nem lesz. Ezzel sikeresen lezártam a "ragadozó" teleport által okozott kellemetlenségeim sorát és végre nekikezdhettem következő utazásom előkészítésének. Mint már említettem a teleportálás megfelelő előkészületeket kíván az utazni vágyótól, ezek elhagyása súlyos veszélyekbe, vagy örökös eltévedésbe sodorhatja az utazót, sok felkészületlen utazót láttam már én magam is, amint kétségbeesetten próbáltak a saját világukba visszajutni, és sokakon sajnos jómagam sem tudtam már segíteni, a legszomorúbb azon utazók helyzete volt, akik felkészületlenségük miatt esetleg másképpen lettek összerakva és ebben a formájukban életképtelenek bizonyultak volna a szülőbolygójukon. A felkészülés különösen fontos akkor, ha meghatározott helyre szeretnénk eljutni, és nem csak a kalandok kedvéért, a felfedezés izgalmáért utaznánk el egy számunkra még ismeretlen helyre. Éppen ezért semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy megfelelően felkészüljünk. Még az olyan sokat tapasztalt utazók, mint jómagam sem engedhetik meg maguknak, hogy hübelebalázs módjára ripsz-ropsz elnyargaljanak egy teleporthoz és aktiválják azt. Jelenlegi utazásom különösen megkívánta, hogy néhány dolgot beszerezzek mielőtt elutazom. Utazásom célja Trafalmador volt, no persze nem a kiképzőtelep, hanem maga az anyabolygó, a fantasztikus trafalmadori civilizáció központja, azon belűl is maga Mador a főváros. Most nyílván sokan felkapják a fejüket, hogy ez hogyan lehetséges, hogyan lehet ennyire behatárolt uticéllal utazni, mikor nemrég még arról beszéltem, hogy a teleportok képesek akár legerőteljesebb koncentrálásunk ellenére is kibányászni a tudatalattinkból annak a helynek a képét, ahová valójában szeretnénk eljutni, Trafalmador fővárosa pedig normális ember számára nem lehet vonzó célpont. Nos igen, jómagamnak is meglehetős fejtörést okozott, hogy Madort az általam oly annyira utált várost, ahová most is csak egy könnyelműen tett igéret miatt (amiről majd később mesélek) leszek kénytelen elutazni, milyen trükkel álcázzam kívánatos célhelynek, végül rájöttem, hogy más úton kell járnom és kockázatos tervet eszeltem ki. A tervem az volt, hogy úgy felbosszantok egy teleportot, hogy mérgében Madorra teleportáljon.
Vigyáznom kellett, nehogy avantgard teleporttal próbálkozzam, mert ezek mérgükben nemcsak Madorra küldenek, hanem kicsit másképp is raknak össze, ami valjuk meg nem túl egészséges. Szükségem volt tehát rengeteg rendörcsokira, törülközőre, és rengeteg mütyürre, hogy megérkezésem után felbérelhessek egy Salivary nyálarcút és keresnem kellett egy megfelelő teleportot aki eljuttat... folyt. köv.