Teleportálási tanácsadó 7. kontinuitása. ;-)
megnyomtam a piros gombot...
Szinte nem is láttam mi történt, mert szegény pára úgy eltűnt mintha sohasem lett volna. Sajnos ez az köddé válás nemcsak a Gettoom porhüvelyére, hanem a cuccaira is vonatkozott, pedig biztos találtam volna nála valami használhatót, bizonyára emlékeztek rá kedves olvasók, hogy a teleportáláshoz segítséget nyújtó személy hagyományosan jogot formálhat a feleslegre, mármint a felesleg nem élő részére, természetesen. Sajnos ez az esemény eszembe jutatta azt is, hogy amenyiben sikeresen hazavergődöm nekem is szükségem lesz egy kis "másolat megsemmisítésre" lévén, hogy a "ragadozó" teleport ami elragadott meghagyta rólam a copy-t otthon. Mivel nem szerettem volna ezen az átkozott bolygón is hagyni magamból egy fölös példányt, ezért muszály volt keresnem valakit, aki segít a teleportálásomban, vagy megkeresnem az előző teleportálásom helyén a remélhetőleg egyben maradt zsebteleportomat, bár ennek kicsi volt az esélye, mert sajnos a zsebteleportok nemcsak a fölös példányt, hanem sokszor saját magukat is képesek teleportálás után a devnullra tenni, jobb ötlet híjján elindultam a városka felé, abban bízva, hogy talán most a Gettoom távozása után előmerészkedő benszülöttek között találok valakit, aki segít, vagy a zsebteleportomat találom meg és végre eltűnhetek innen. Legnagyobb bánatomra azonban a városka ugyanolyan kihalt volt, mint ideérkezésemkor, ráadásul a zsebteleportot sem találtam meg, mindössze a kissé megolvadt és visszadermedt aszfalt látványa fogadott előző teleportálásom hűlt helyén. A reménytelennek tűnő helyzetből kerestem éppen a kiútat, mikor felfigyeltem rá, hogy újabb hűvös szél kerekedik, azt pedig már tapasztalatból tudtam, hogy ez minden bizonnyal újabb utazó érkezését jelentheti, nyargaltam is a teleport felé, ahogy csak bírtam.
Kivételes szerencsém volt, mert a teleportból egy kába zavart tekintetű sorstársam kászálódott kifelé, nyílván a nálunk garázdálkodó "ragadozó" teleport újabb áldozata lehetett, némi rábeszélés után hajlandónak mutatkozott arra, hogy cserébe a törülközőért, meg az egyéb nálam lévő mütyürökért kinyírja az itthagyott feleslegemet. Ezután szerencsésen hazateleportáltam, mégsem volt kárbaveszett erőfeszítés, arra törekedni, hogy elhagyjam végre a kárbaveszett erőfeszítések bolygóját.