oplab Creative Commons License 2000.10.12 0 0 622
Ma delben mar jeleztek, es este megerositettek a MatavNettol, hogy a ket B-csatornas, avagy MLPPP behivasi problema megszunt. Ellenoriztem, kb. 20 felkapcsolodasbol, operaciosrendszertol fuggetlenul, mindig ketcsatornasan ment fel, es nem adott masodik IP-szamot (ami a galibat okozta). A hiba oka: a bejelentkezo szerver hurokba kerult. Meglepo modon az autentikalasi sebesseg is lenyegesen felgyorsult (vagy nem is annyira meglepo modon?). Feltehetoleg jo sok felesleges pluszmunkatol szabadult meg a szrencsetlen szerver. Most hivasinditastol szamitott 7-10 masodperc alatt fent van windowsbol, ami a csodak hatarat surolja az eddigi 15-40-hez kepest. Linuxbol 3-4 masodperc (korabban 15-20), es nem kell 6-8 autentikacios kiserlet, hanem elsore megy. Mindezeket az este 10 orai roham kezdeten, az elso negyedoraban mertem.
Azert a kisordog bennem bujkal. Miert is hajtott el az ugyfelelharito muszaki kollega, amikor mult honap utolso pentek ejjelen ugyanezt a hibat jeleztem? Ha akkor nekifekszenek, jo par embernek jo sok penze megmaradt volna... A mostani hibaelharitas vegul is eroszakossagomnak is koszonheto, meg annak, hogy hetfo delelott egy segitokesz es ertelmes emberkevel akadtam ossze a MatavNet helpdesknel. Bar mindegyik ilyen lenne, de hat rogos ut vezet az egyenszilardsagig.
Előzmény: Macika (595)