Szüleimmel egy videostúdiót üzemeltetünk jópár éve. Ott szinte minden cucc Panasonic, ami meg nem, az eleg gagyi is... Személyes tapasztalat szerint a Pana a legjobb videóban. Egyébként a legjobb videó is vacak, ha rossz minőságű szalagot használ az ember, tehát a kazettán SZVSZ nem szabad spórolni. Talán érdemes is lenne a kazettákról is beszélni ebben a topikban. És VHS/SVHS kazetták között a BASF (manapság EMTEC) termékeket találtam a legjobbnak, most épp PHG szalagot használok, és szerintem egész jó, de kiváncsi lennék mások tapasztalatára is.
Most otthonra is akartam egy videót (VHS), és némi töprengés után egy HD647-est vettem, ami ugyan kifutó modell, de ez tetszett a legjobban a kínálatból. Meglepően jónak találom mindenben, a mechanikája csendes, és olyan simára tekercselte a szalagot, hogy apám nem is akarta elhinni, a kazi már használva volt.
Gondoltam, kipróbálom a ShowView-t. Beállítottam egy HBO filmre, és figyeltem, mi történik. A felvétel elindult kb a programozott idő előtt másfél perccel, és kiírta: "The program has already started." A film végén meg a programozotthoz képest még 5 percig ment a felvétel, és akkor állt le, amikor a következő film előtt a HBO elkezdte nyomni a "18 éven felülieknek" feliratot... Ezek szerint működik a HBO-n a VPS/PDC?