Albatross: az az igazság, hogy itt, a Fórumban, annak is a metalhoz kapcsolódó topicjaiban túl sokszor hangzik el a "sznob" szó ahhoz, hogy komolyan lehessen venni. Azonban amit te most itt lenyomtál "levezetés" gyanánt, az azért nem semmi. Az, hogy te ilyen zenét játszol/hallgatsz, valalmi felsőbbrendűségi érzést kelt benned? Nekem tök komolyan ilyen érzésem van. Metal zenét metal zene ellentétének nevezni... huhh... Ez még Saturn dáridós beszólásánál is rosszabb szerintem.
És mi van, ha nekem bejön a Down is, meg a Gamma Ray is? Skizofrén vagyok? A végletek embere? Nem hiszem. Vedd már észre, hogy ezek egy műfajon belüli kategóriák. Egyik sem a rádiók kedvence, egyik sem elsőre emészthető agyatlan popzene, viszont igenis mindkettőnek van egy sajátos érzésvilága.
Folyamatosan azt mondod, hogy grunge-on nőttél fel. Szvsz egy volt vezető grunge banda (ha még létezik, legyen mondjuk Pearl Jam) ma is több lemezt ad el, mint mondjuk egy Stratovarius, akik pedig a mai true hullám talán leginkább vezető bandája. Ne utáld már azért az ún. true metalt, mert az ma underground szinten trend-dé vált. Ha valaki, te igazán tudhatnád, hogy ha valaki "csatlakozik a trendhez", és azáltal ismeri meg a számára új hangzást, érzésvilágot közvetítő zenéket,milyen zenefanatikus válhat belőle. És ennyire ne vágj fel rá, hogy te ma is ezeket a bandákat hallgatod. Ugyanez lehetett a helyzet a true metalosokkal mondjuk öt évvel ezelőtt. Lehet, hogy az akkor trendy grunge-ról ugyanazt gondolták, mint te most a true metalról. (Abban a stílusban nem voltak kópiabandák? A média nem nyomta el a metalbandákat? stb.)