Liz Creative Commons License 2000.10.12 0 0 168
Nem igazazán értem miért mond valaki véleményt arról, amivel kapcsolatban nincs személyes tapaszatalata. Azért, mert valaki azt mondja neked, hogy a citrom édes, elhiszed neki ?

Saját tapasztalatom : 2 éve diplomáztam a GDF-en, most egy "igazi állami" felsőoktatási intézményben próbálom megszerezni második diplomámat, így van némi összehasonlítási alapom.
Csak 1 példa : Az "igazi állami" felsőoktatási intézményben a tanár elhadarja, hogy szerinte milyen könyvből kéne tanulnod, jobb esetben kapsz 1 fénymásolt papírt, hogy meg tudd jegyezni. Majd megemlíti, hogy az a könyv valójában nem is olyan jó, mert itt meg itt vannak benne hibák, de azért vedd meg. Irány a főiskola tankönyvboltja, mert ugye csak ott kapható, eladótól kérsz, de nem kapsz, mert hiánycikk...mikor lesz ? bizonytalan..., ok, akkor lista megnéz, újabb könyvet kiválaszt, eladótól kér, 100 oldalas könyv, 1996-os kiadás (2000-ben!!!), annó írógép stílusban írva, tus rajzokkal dekorálva 2400 Ft. No comment ! Ezzel szemben a GDF-en megkapod a kis táskádat, benne egy halom, 3-4 hónapja kiadott könyvvel, amit még későbbi tanulmányaid esetén is használni tudsz. (Lásd matek könyvek.)

Családomban eddig 3 GDF-en diplomát szerzett egyed van, a negyedik éppen most elsős :-).
Közvetlen környezetemben pedig több mint 10, mindegyikünk boldogul az életben.

Végszó : Egyik ismerősöm az oly sokak által elismert és kuriózumszámba menő BME-re járt, ahol villamosmérnöki egyetemi diplomát szerzett studiótechnika szakirányban. Megkérdeztem tőle, hogy házimozihoz milyen cuccokat ajánl, hova érdemes a hangszórókat tenni, stb. Erre ő : micsoda ? nekem megfelel a sztereó is, fogalmam sincs mi kell a házimozihoz.....

Hmmm...azért a GDF megpróbál lépést tartani a korral....

Liz