Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.11 0 0 118
Az az igazság, hogy én akkor sem valószínü, hogy ügyvédhez fordulnék vízumügyben, ha ingyen lenne (márpedig persze nincs ingyen, baromi drága). Esetleg, ha az ügyvéd személyes ismerősöm. Láttam már ügyvéd által úgy elcse**ett H1-B vízum -> Zöldkártya átmenetet (szerencsére nem nekem), hogy az illetőnek el kellett hagynia az USÁ-t. Persze nem az ügyvéd életéről van szó, és úgy látszik némelyik így is áll hozzá (ügyfél meg most van dögivel). Tisztelet a kivételnek. A tietek legalább elismerte, hogy Ő sem tud többet tenni annál, hogy ellenőrzi, hogy a beadandó papírok jól vannak kitöltve (és remélhetóleg a határidőkre is figyelmeztet). Arról nem is beszélve, hogy bizonyos dokumentumokat amúgy is nektek kell "archiválnotok" (pl. az említett repülőjegy).

Más. Elfelejtettem, mondani, hogy a K-1-hel is kell egy csomó papír (orvosi igazolás, szül. anyakönyvi kivonat, stb.), meg van konzulátusi interview, dehát ezt már tudod. A K-1-el az USÁ-ba érkezvén 90 napon belül össze kell házasodnotok. A K-1 nem jogosít fel önmagában munkavállalásra, a munkavállalási engedélyt a INS officer kell hogy adja, az USÁ-ba történő belépéskor (pecsét az útlevélbe, vagy kártya)! Ez 90 napig jó, utána az I-485-tel egyűtt beadott EAD kérelemre kapott kártyával dolgozhatsz (ez akár 3 hónapig is eltarthat, mire megkapod, de lehet hogy azonnal -helyben- adják). Az így kapott EAD kártya egy évig érvényes (addígra valószínű megkapod a zöldkártyát). Vigyázz, ha a belépéskor kapott munkavállalási engedély és az I-485-re kapott EAD között akár csak egy nap "lyuk" is van, akkor az idő alatt nem dolgozhatsz! Magyarul érdemes minél hamarabb az USÁ-ba érkezés után összeházasodni, és beadni a munkavállalási kérelmet (az I-485-tel egyetemben).

További információk (angolul) - igen részletesnek és jónak tűnik: K1 fiance FAQ home page

Előzmény: vikilány (117)