Az az igazság, hogy én akkor sem valószínü, hogy ügyvédhez fordulnék vízumügyben, ha ingyen lenne (márpedig persze nincs ingyen, baromi drága). Esetleg, ha az ügyvéd személyes ismerősöm. Láttam már ügyvéd által úgy elcse**ett H1-B vízum -> Zöldkártya átmenetet (szerencsére nem nekem), hogy az illetőnek el kellett hagynia az USÁ-t. Persze nem az ügyvéd életéről van szó, és úgy látszik némelyik így is áll hozzá (ügyfél meg most van dögivel). Tisztelet a kivételnek. A tietek legalább elismerte, hogy Ő sem tud többet tenni annál, hogy ellenőrzi, hogy a beadandó papírok jól vannak kitöltve (és remélhetóleg a határidőkre is figyelmeztet). Arról nem is beszélve, hogy bizonyos dokumentumokat amúgy is nektek kell "archiválnotok" (pl. az említett repülőjegy).
Más. Elfelejtettem, mondani, hogy a K-1-hel is kell egy csomó papír (orvosi igazolás, szül. anyakönyvi kivonat, stb.), meg van konzulátusi interview, dehát ezt már tudod. A K-1-el az USÁ-ba érkezvén 90 napon belül össze kell házasodnotok. A K-1 nem jogosít fel önmagában munkavállalásra, a munkavállalási engedélyt a INS officer kell hogy adja, az USÁ-ba történő belépéskor (pecsét az útlevélbe, vagy kártya)! Ez 90 napig jó, utána az I-485-tel egyűtt beadott EAD kérelemre kapott kártyával dolgozhatsz (ez akár 3 hónapig is eltarthat, mire megkapod, de lehet hogy azonnal -helyben- adják). Az így kapott EAD kártya egy évig érvényes (addígra valószínű megkapod a zöldkártyát). Vigyázz, ha a belépéskor kapott munkavállalási engedély és az I-485-re kapott EAD között akár csak egy nap "lyuk" is van, akkor az idő alatt nem dolgozhatsz! Magyarul érdemes minél hamarabb az USÁ-ba érkezés után összeházasodni, és beadni a munkavállalási kérelmet (az I-485-tel egyetemben).
További információk (angolul) - igen részletesnek és jónak tűnik: K1 fiance FAQ home page