supertzar Creative Commons License 2000.10.11 0 0 3853
Saturn, nem csak a stílusoddal van baj szerintem, hanem a stoned felfogásoddal is :-)))
Tudom, hogy unalmas biznic dolgokat mondok, de amíg Iommi dolgait nem Sharon Osbourne irányította, aki mesteri üzletasszony, addig a bajszos mester Glenn Hughes (á, őt úgysem ismered, mert nem megy a Viván) énekessel készített egy szólólemezt, a Seventh Star folytatását.
Ez még 1996-ban volt, fel is vettek egy nagyjából albumnyi anyagot.
Aztán Sharon átvette az irányítást, bizonyára elmagyarázta Iomminak, hogy egy Glenn Hughes énekelte Iommi lemez azonnal a kukába vándorol az amerikai rádióknál valamint a sznob trend magazinoknál, amiket előszeretettel olvasnál, és inkább hívjon olyan frontembereket, akik a 90-es éveket átkirálykodták. Ez lett a végeredmény.
Nem rossz, de én csak megvenném azt a Glenn Hughes anyagot is. Nem azért, mert true metal (ezen is csak te lovagolsz, nem veszed észre), hanem mert a Seventh Star albumot (ami Iommi szólóként készült annak idején) imádom és mert Glenn Hughes igazi énekes (szemben pl. Rollins-szal).
Érted, Sharon az amerikai piacot célozza be minden projecttel - Sabbath reunion, Ozzy szólók, Ozzfest, Iommi szólók - annak megfelelően dolgozik. Jövőre Európába is át akarja hozni az Ozzfestet az Ozzy Banddel, akkor nyilván Eu-ban népszerű bandákat is bevállal majd.
Amerika valóban a legnagyobb piac, de nem az egyetlen. Ázsia és Európa egyre növekszik, és pontosan ez is hozzájárult ahhoz, hogy a trad.metal újra erősebb, ráadásul underground szinten Amerika is erősödik.
Ja, a Maiden menedzsment alá tartozó Sanctury/Metal-Is (ld. COC lemez) kiadóhoz csatlakozott a Megadeth is. Mostantól remélhetőleg nem kell major kiadós kompromisszumokat kötniük, mehetnek lemezt felvenni Roy Z-vel! Ha-ha!
Az meg, hogy csak feldolgozásokról ismered a Sabbath nótákat és közben egy stoner/doom bandában bőgőzöl, marhára cikkencs. Ember, Geezer Butler az egyik legnagyobb isten! Eredetiben hallgasd!
Az első hat Sabbath albumot még besztondult állapotodban is javaslom.
Ezek szerint az eredeti Sweet Leaf-et sem ismered? Szerintem akkor indexezés helyett inkább pótold a hiányosságokat :-))))
Előzmény: SATURNEMBRYO (3844)