nemkell
Persze, hogy örültem neked, egyrészt nem számítottam rá, hogy bárki még rátalál erre a topikra, és veled már poénkodtunk a másik fórumon. Úgy gondoltam, ez feljogosít, hogy régi ismerősként üdvözöljelek! :)
Nagyon jókat derültem a vicceiden.! :)
Csupán hangsúlyozni akartam, hogy nem akarlak megbántani sem téged, sem a stilus-társaidat. Nekem is irtó rossz érzés lenne, ha az általam nagyon tisztelt senseiemről valaki mindenfélét mondana, akár van alapja, akár nincs.
Több kutyával pedig már biztosan nem kezdek :)
Minden világos és érhető, amit Sifu kolostoráról, lakóházáról írtál.
Az biztos, hogy aki beáll és nem csak nézelődik, nagyobb valószínűséggel visszajön legközelebb is. Sajnos nálunk nem kötelező beállni. A felnőttek így csak nézelődnek, de azt sem sűrűn. A gyerekek viszont rögtön beállnak és többnyire maradnak is. Nálunk most én vagyok az egyetlen felnőtt. :(
Úristen, remélem tudod, hogy csak vicceltem, amikor Sifu behálózásával óhajtottam a falakon belülre kerülni! :) Hááát, ha felesége van, akkor lehet, hogy vissza kell térnem a kutyusokhoz. Az én kutyám lány, magammal viszem. :)
Nagyon köszönöm a sok értékes infót, pont ilyesmire voltam kíváncsi! Körülnéztem az oldalakon is, és most már valami halvány fogalmam azért van, hogy milyen is lehet a WT. Nagyon más, mint amit én tanulok. :)
A stílust, fontos alapelvek jellemzik, úgymint a középvonal elmélete, az egyidejűség elmélete, a szembefordulás, a folyamatosság, stb...
Ha ezek szó szerint jelentik azt, ami az elnevezés, akkor ezek ismerős dolgok a számomra is. Csak lehet, hogy mi másképp nevezzük? Na meg a szem kihagyása az érzékelésből, valami ilyesmit nekünk is tanítanak, már ha az ugyanaz. Tudniillik, hogy mi csak az ellenfél szemébe nézhetünk, (sistermoon is kyos, ők pedig csk nyakra) és így kell érzékelni a támadást, erről van szó? Ha nagyon off-nak érzed, válaszolhatsz emilben is.
Üdvözlet
PINGYI