Szia Tyb!
Örülök, hogy benéztél ide, mégjobban annak, hogy véleményt is írtál, köszönöm! Hadd reagáljak pá dologra:
>Elolvastam őket, és meg kell mondjam, a Három láng magasan teljesített a tetszési skálámon
Nagyon kedves. :-)
>Nem nevezném formailag tisztának, kiforrottnak, ezt nem is várom el tőle.
Bizony kifforratlan még. Akárcsak én. Remélem velem együtt fejlődnek és formálódnak majd a műveim is!
>Ami a lényeg, hogy át tudta adni, amit el akartál mondani vele. És látszik, hogy sokmindent el akartál mondani.
Bizony. Talán túl sok mindent is...
>Úgy is monhatnám, ebben a versben legalább két-három versre elegendő mondanivaló gyűlt össze.
Így igaz. A három fő részt gondolatjelek választják el.
>Forró találkozásod lehetett írás előtt a múzsákkal :-)...
Bárcsak lett volna... :-)
>"Kard nélkül paraszt csak a lovag,
Láng nélkül hamu csak a tűz."
Erre nincs mit modanom. Legfeljebb egy másik idézettel válaszolnék: "A Szép igaz, s az Igaz szép."
Azért örülök, hogy ezt megemlítetted, mert mások nem beszéltek róla, de SZVSZ ez az egyik kedvenc sorom.
>"Ki embertársának fejet hajt,
Az Isten, téged csúfol."
Ez saját, vagy vetted valahonnan, és azért raktad idézőjelbe? Ha saját, akkor gratulálok, ha pedig idézet, akkor írd meg lécci a forrást, érdekelne.
Azért van idézőjelben, mert Petőfitől származik, de annyira ideillet, hogy egyszerűen vétek lett volna kihagyni, Majd utánanézek a pontos forrásnak. Igazság szerint tetszik, hogy egy saját versben teret engedtem egy idézetnek is.
> 107-ben írtad:
Eszembe jutott egy-két régi ...-im. Nem tudom, hogy hívjam őket.:
Bölcsességek. Idézhető idézetek. Gondolatok. Karcolatok
Jó ötletek. A Gondolatok és a Karcolatok nyerték el a tetszésemet.
Tyb! Gyere erre máskor is! Értékes véleményed van!
(Aki még nem ismeri Tyb-et, annak mondom, hogy más témában is jó gondolatai vannak...)