Válaszom az írásaitokra:
>TaXiN
>Csak a tortenelmi huseg miatt. Tibet de facto a XX. szazadban folyamatos kinai katonai >megszallas alatt allt.
Hadd helyesbítsek, ez a topic nem történelmi retrospektívának készült, hanem
a Kínai elnyomásra hívná fel a figyelmet ha nem tűnt volna ki a szövegből. Minden
esetre szép dolog a történelem ismerete, de ne feledjük hogy „egy forrás nem forrás”,
lásd majd lejjebb is.
>TaXiN 2.
>E helyen meg fognak kovezni erte, de nem szabad elfeledni, hogy Tibet 1950 elott is letezett, >es mindaz ami rossz elmondhato a despotikus tarsadalmakrol, az jellemzo volt Tibetre. >Egyszeruen bunko, primitiv, kegyetlen papok uralkodtak az elmondhatatlan nyomorban elo >emberek folott. Elnyomas es diktatura volt a javabol.
Válaszom hasonló, mint feljebb.
„Minden ember szabadnak született, és joga van szabadon élni.”
>Komolyan: mit olvassak el, ha a Tibeti kultura erdekel ?
Nézzél be a Tibetet Segítő Társasághoz, hátha ott tudnak valamit, vagy a Tibet
Irodába (ezt nem tudom pontosan hogy így van-e). Szerintem ők első kézből adnak info-t.
>Megegyszer: elitelem a megszallast, de ennek kapcsan ne dicsoitsunk egy
Irani stilusu (a la ajatollah) vallasi diktaturat.
Nem emlékszem, hogy itt a buddhizmusról szó lett volna. Az szerintem egy másik topicba
tartozna.
>pancho
>Én nem, de nem is érdekel.
>Ami van Tibet körül, az hisztériakeltés.
>Vissza Írországot az íreknek, Baszkföldet a baszkoknak, az összes Amerikát az
>indiánoknak, Magyarországot a morváknak (cseheknek)!
>Azt viszont nem értem, miért kell ennyi tibetes topicot nyitni. Kicsit elszaladt veletek a ló.
Kedves pancho! Tibet körül nem hisztériázás folyik. Te egyébként mit szólnál, ha a
szomszédod átjönne egy mordállyal, lelőné édesanyádat (nem ismert a családi állapotod stb, ez csak egy példa, miellőtt ez is vitatéma lenne), megcsonkítaná a húgodat, édesapádat
bezárná a pincébe éhenhalni, a kutyádat farkánál fogva fellógatná a csillárra, majd kivágná
a fákat a kertben, elivnné az összes élelmiszert a házból, és mindezek után odamenne
hozzád, hogy légyszíves ismerd el, hogy ő az úr ezentúl a házban, és minden nap
úgy kell felkelned, hogy az ő nevét skandálod hangosan. Szóval mit tennél ebben az esetben?