Tisztelt asztaltársak!
A topicnyitó által sugallt, aljas, párt-és demokráciaellenes megnyilvánulását cáfolnom kell.
Mivel személyes érintettség címén szólalok meg, vállalom, hogy off - on leszek, vagyis nyugodtan kitörölhetnek.
/ Nem szokásom az indulat, de a törlési megjegyzés alatt most a törvénytörlési szakembereket értem, és nem moderátor olvtársaimat./
A Tiborc nevezetű nick előszeretettel idézget a saját 1990 - es Ki – Kicsodájából. Elavult adattár, módszerem javítása miatt szerettem volna igénybe venni a legközelebb eső könyvtárat. 2000 - es adatok frissebbek, jobbak.
Gazdag könyvtár, mert beszerezték 12 000 Ft-ért a kiadványt.
Elmentem, hogy korszerűbb anyagot szerezzek. /SzSzP életrajza kellett volna, amely az 1990-es kiadásban még nincs benne./
Kerestem, mert tudtam, hol keressem, nem találtam.
Szégyenkezve rákérdezzem, hol keressem, mert azért a könyvtári elhelyezéssel tisztában vagyok, de éppen most „indiszponált” vagyok, nem találom:
-Lenyúlták!
-Micsoda?
-Lenyúlták. Ellopták. A 12 000 Ft értékű kiadványt potom 8 000 Ft-ért megveheti a piaci kereskedőnél, ott van, a könyvtári pecséttel ellátva, megvehető.
-Rendőrség?
-A feljelentést megtettük.
-És a könyv?
-Ott van. 8 000 Ft-ért megveheti.
„Na és?” - kérdezik asztaltársaim is.
Igazuk van. Lenyúlták az állami vagyont, lenyúlták a közvagyont, lenyúlták a tisztességes rendőrséget, lenyúlták a (lopott) vagyon védelme érdekében a köztulajdon védelmét, lenyúlták az M0 - ás autóút nem színesfém tábláit is, lenyúlták a roncsaiban létező erkölcsöt is, ezt a felforgató irodalmat miért nem nyúlhatták volna le?
Egyet nem nyúltak le. Azokat a jogászokat, és azokat a honatyákat, honanyákat, akik bábáskodtak az ilyen „lenyúlós”, „ megélhetési” törvények létrehozatalánál, sameszaikkal, a gombnyomogató „politikailag” tiszta politikusokkal egyetemben.
Aktuálpolitikai kérdése egy hátrányos helyzetű, Tiborcnak nevezett, állampolgárnak is titulált egyednek:
Nem lehetne ennek a sok jogvégzett samesznak díszpolgárságot adományozni - á’la Sztalin et,- hogy tíz esztendeje etetik, vakítják a népet?
(Ideillő html idézet lenne az 1948. évi IV. törvény, de már ingyen nem tudok rákeresni, a szövege már valamelyik topicban megjelent.
Meddig lesz még hatályos?)
Sajnos a könyvjutalmat nem én osztogatom, és ez ma már virtuális fenyegetésnek is nevetséges.
Ennyi.
Tiborc