Jó reggelt!
(ez elsősorban nekem szólt:)
Rátaláltam én is erre a topicra. Kár, hogy csak most. Látom "érdemben" nem történt semmi. Lehet azonban, hogy hozzám hasonlóan mások is megtalálják ha több mint egy évvel a nyitás után, akkor több mint egy évvel a nyitás után...
Egyébiránt ha Pingyi nem nyesi be, hogy "nahát ez a topic nem mostanában nyílt", akkor én sem vettem volna észre... Milyen figyelmetlen vagyok!!!!!!!!! (Kösz Pingyi (és stempi), már ezért érdemes volt benéznem ide)
És akkor a barátkozás... Igen. Fontos lenne, hogy a stílusok ne azzel foglalkozzanak, hogy a másik milyen, hanem a saját házuk táján söprögetnének. Azt gondolom, hogy ez teljesen ember függő. Mindenki mást és mást talál fontosnak saját stílusában. Sokan leragadnak, a mi vagyunk a legjobbak dumánál, anélkül, hogy az éppen művelt "világ legjobb stílusán" kívül más stílust akár egy edzés erejéig is próbált volna.
Én Wing Tsun-ozom. A stílus nagyon ésszerűen van kialakítva, nagyon gyakorlatias. Foglalkoztam más stílusokkal is, de csak külső szemlélőként. Bár a kung-fu stílusok mindig vonzottak, mégis, amíg nem próbáltam semmit, addig a kyokushinkai tetszett a legjobban. Egyszer, egy Ibusz-Oyama kupán láttam magát Oyama nagymestert is... Mégis úgy alakult, hogy Wing Tsun-nal kezdtem élesben foglalkozni, amit azóta sem bántam meg. Sajnos azonban, talán pont a stílus hatékonysága miatt nálunk, WT körökben tagadhatatlanul jellemző vonás, hogy más stílusokat leszól valaki... A kezdők közöl sokan ezt tanulják meg leghamarabb. :(( A magam részéről mindent megteszek, hogy ezt ellensúlyozzam. Egyelőre sokat nem tudok tenni, mint azt, hogy jó példával járok elöl, és nem kicsinylem le a többi stílust. Ha valaki ezt teszi a környezetemben, akkor mindig megkérdezem, hogy azt a bizonyos, éppen szídott stílust mennyi ideig művelte az illető... Általában semennyi... Ez elég szokott lenni. Akinek pedig nem, annak nem kezdem el fejtegetni a dolgot, úgyis hiábavaló...
Azt hiszem nem voltam elég tárgyilagos :))
Egyelőre ennyi. Még jövök, olvasni :))
Viszlát: n-e-m-k-e-l-l