Na, ha mar igy belekeveredtunk ebbe a vizum temaba...:
palozc: eleg felelmetesen vazolod a dolgokat, de igazad van. Azert leirom enis a tapasztalataim... Szeptemberben 1. en jottem, 1 baratomhoz turista vizummal... Az immigrationnal kikaptam a legbudosebb disznot, akit csak lehetett (legalabbis szerintem). Ott elottem 20% os arannyal szorta vissza az emberekt, szoval gazoltam rendesen... Almomban sem gondoltam volna, de jol jott a gyengecske angoltudasom, tenyleg turistanak nezett kisse (nekem meg a cim sem volt meg, hogy hova jovok, csak a varost tudtam, meg azt, hogy a repteren majd varnak...a lakhelyhez beiratta velem, hogy friend...). Na mind1, B1 et megkaptam, kesz. Az a vicc, hogyha az Mber atjut az immigration on, akkor mar minden papir nagyon (!!!) konnyen beszerezheto. 1.5 het alatt megvolt az Social Sec. kartyam, Valid for Work szignoval, ra 3 napra ID/Driver licence (ahhoz kell a social kartya ugye). Van itteni bankszamlam, es raadasul (latszolag) legalisan dolgozom... Ha Lkezdek fizetni 1 hasznalt autot, akkor kb 4 honap mulva Lfogadnak az elso Credit Card igenylesem is... (csak akkor en mar nem leszek itt :)
Szoval az INS az egy dolog, de ha 1x bentvagy, akkor minden nagyon siman Lintezheto, csak ugyesen kell csinalni (pl. nagyvarosokban ezek a dolgok nehezebben mennek...).
Na kicsit Lcsusztam a papirteman, ezer bocsanat, de igy jott...
Udv.
MrMillerFun.