Helló Zézé!
Velem aztán nem!Hanem szegény öcsémmel szemeteltek. Saját lakása nem volt, emiatt nem tudott ott letelepedni. Én egyébként sohasem estem seggre a nyugati kultúrát majmoló kisország polgárainak az amerikanizálódó stilusától. Sohasem vágytam M.o letelepedni. Ha már elhagyom Erdélyt akkor a cél az már más kontinens kell, hogy legyen.
Itt nem az én személyes megérzéseimről van szó, hanem sajnos országpolitikáról. Jó, hogy volt egy Antal József aki kijelentette , hogy Ő 15 millió magyar miniszterelnőke, de ettöl függetlenül nekem még mindig csak útlevéllel lehet Magyarországra mennem, még ameddig...
Ami pedig a történelmet illeti, nem hinném, hogy a "kergeromántörténelemtúdat" áldozata lennék. Végül is nem vagyok történész, csak az általam ismert tényekről vélekedtem. Itt viszont nyitott vagyok minden más információra nézve. Az a magyar egység szándék amiről beszálsz, viszont gyanús nekem. Mintha a román nemzeti egység példájára idómulna, történészek asztalánál meghirdetett többszázadra visszamenő prógram szerint.
Tehát jó magad is látod, hogy még akkor is ha a királynak megadtuk azt ami a királyé, végül is mi erdélyiek csak egy külön állami entitást alkottunk. Mi a magyararajkúak csak meglennénk azzal a magyar egységgel, de mit lehetne kezdenni a már 17.- 18. században túlsulyban levő románokkal? Persze ne feledkezzünk meg az akkor még szép számban létező szászokról sem.És miért hodóltunk be mi oly hamar a Reformációnak, szemben a katolikus királyi magyarországgal?
Üdv.