Pézsmabölény Creative Commons License 2000.10.06 0 0 19
Helló Hegyivadász!

Talán a Bakonyban vagy hegyivadász , mart a Magas Tátrára meg a Harghitára sajnos neked útlevél kell hozzá!

Egyreszt egyetertek Zeze-vel es kikerem magamnak ezt az Öket. Mert mi mindannyian MI vagyunk, nem pedig mi es ti.

Akkor tehát MI készítünk magunkanak státúsz törvényt, hogy legyen nekünk mégkihangsúlyozottabb II. rendű magyar Öntudatunk.

Sok az ilyen fránya patetikus demagóg szöveg. De mit érek vele ha szúrós szemmel náz reám a magyar vámos mikor rokon látogatni megyek Budapestre?!

A Kádár korszakban meg Ceausescu nyugodtan készítgette falúromboló politikáját, a magyar kommunisták jóváhagyó bollintásai alatt.

Nem Ti, a mostani magyarország földrajzi és politikai határain belül található magyarok, akik a néhai Nagy-Magyarország fiai és lányai vagytok tehettek egyedül a határok eloldalgásáról. De gondotok volt és van rá arra, hogy éreztessétek velünk azt, hogy mi végül is csak holmi erdélyiek vagyunk.

A történelmi tényeket pedig nem lehet megcáfolni. Bethlen Gábor, Apaffy, Bocskai és a Báthoriak mind és mindig elsősórban erdélyi hazájukért küzdöttek.Hogy 1867 -től kezdve 1918. -ig Erdélyt Magyarországhoz csatolták az is egy tény. De ez az apróság engem nem tud meggyözni teljesen arról, hogy feltétlenül magyar gyarmatnak kellene nekem a továbbiakban lenni. Egyébként MI akkor is erdélyiek voltunk amikor NÁLATOK Budán 5-szőr hívta imára a törököt a müezzin. Tudomásul kell venni továbbá azt is, hogy nem egyszer a magyar királyok feldúlták Székelyföldet, mert megkérdőjelezték a Székely rendek kiváltságait.Mi a magyar ajkú erdélyiek igen is a magyar kultűrához tartózunk, nyelvünk a magyar, de Magyarország számára sohasem voltunk másegyéb csak egy adót befizető kisország.Igaz a történelem folyamán fizettük ezt az adót Magyar királynak de Török császárnak is bőven. Ne haragúdj de csak úgy patetizmúsból nem lehetek soha NÁLATOKNÁL sem magyar. Sőt ha a Hong - Kongi bevándorló kinaínak több a befektetni való tőkéje mint nekem, akkor már nem is számít az, hogy én talán még egy pár magyar szót is tudok és valamikor nagyszüleim a monarchia idején még teljes jogú magyar állampolgárok is voltak. Ne csak a felszínességét nézd ennek a nemzetközi-magyar problémának. Próbálj egyszer erdélyiként utazni Magyarországra, próbálj letelepdni, próbálj munkát vállalni és akkor majd meglátod, hogy mennyire vagyunk MI magyarok.

Előzmény: hegyivadasz (18)