panga Creative Commons License 2000.10.06 0 0 209
Sziasztok!

Engedjetek meg, hogy hozzaszoljak a temahoz...talan kicsit mas nezopontbol (en is kajakozom)

Szoval: Koban Rita nyilatkozata nem tetszett nekem sot egyenesen felhaboritonak tartom, hogy igy leszolja azokat a csapattarsait akikkel egyutt keszult fel es akiknek szinten nagyon fontos volt, hogy mindent kiadjanak magukbol az elso helyert. Masreszrol valamennyire megertem mert el tudom kepzelni a befutas utani lelkiallapotat es van nemi fogalmam arrol mi jatszodik le az emberben olyankor. O ugy erezte mindent megtett es nekiesett a csapattarsainak mondvan ok nem tettek meg mindent tehat rajtuk uszott el a dolog. Ez _nemi_ rosszindulatot azert feltetelez.

Az elso amit megtanitottak nekunk a csapathajorol az, hogy bizzunk a csapattarsakban. Ugyan mar nezzuk ki belole, hogy azert evez mert o is szeretne nyerni. Ha egy negyes ott van az olimpiai dontoben es szeretne nyerni (es ki ne szeretne...azert mentek) akkor mindenki megteszi a magaet. Amennyire en lattam a mieink meg is tettek. Ez fontos...

Befutottak. Gondolom csalodottak voltak hiszen tav kozben vezettek is. Ilyenkor jon az, hogy miert vesztettunk. Megtettunk mindent? Szerintem igen. Ugye emlekeztek ra, hogy Rita is alig kapott levegot mikozben nyilatkozott. Mostantol jonnek az emberi tulajdonsagok. Megtettunk-e mindent? Kiadtuk-e a maximumot? Igen! Akkor nincs okunk szegyenkezni bocsanatot kerni a tobbieket szidni.

Bennem meg olyasmi is felvetodott, hogy KR azert nyilatkozott igy mert ugy erezte o attol, hogy nyert mar aranyermet olimpian automatikusan tobb, jobb stb. mint fiatalabb tarsai. Arra akarok kilyukadni, hogy Rita kicsit bekepzelt. Miutan megvadolta csapattarsait nem volt hajlando bocsanatot kerni (kerulte az alkalmat)...tarsai ennek ellenere sem nyilatkoztak rola rosszindulatuan... Ez tipikusan az a hozzaallas, hogy 'dejok voltunk nyertunk' <> 'rosszak voltak a _tobbiek_ kikaptunk'. Ezt valaki a repulorol leszallva diplomatikusan meg is fogalmazta.

Es most nyilvan megkerditek miert vagyok benne annyira biztos, hogy hajtottak. Nem tudom megmondani. Lattam oket. Ennyi. Az elso harom beuloben szepen dinamikusan eroteljesen eveztek. A negyedikben Rita inkabb csak a viz felszinet kaparaszta a vege fele. Es most egy kicsit konkretabban: csapast csak ugy lehet emelni ha hatulrol erzi a vezerevezos az erot. Azaz a csapasszamemelest hatulrol kell inditani...
Azt mondta emelni kellett volna a csapast. Egy hajot ugy is lehet gyorsitani (barmily hihetetlen), hogy erosebben huzunk ugyanolyan csapasszam mellett. Ha meg esetleg neki volt plusz ereje akkor bele tudta volna adni...ha tenyleg van...vagy ha akarja...

Mindent osszegezve szerintem mindenki kiadta magabol a maximumot Ritabol pedig a csalodottsag beszelt. Ennek ellenere nagyon nem volt tole sportszeru, hogy ezt nyilatkozta. Az meg kevesbe, hogy utana nem kert bocsanatot. Azert haritotta a tobbiekre a felelosseget mert o mindenkepp 'tiszta' akart maradni az eddigi megszerzett olimpiai helyezeseivel egyetemben.

Ez az en velemenyem.

--
Panga