Salax Creative Commons License 2000.10.05 0 0 285
Nemazéé, de nem szoktatok beszélgetni?
Én néha még egyedül is :-\
Elmondom most Nektek, mi a kirájj Björkben.
Tesóm komolyzenész. Ezt odáig fejlesztette, hogy még klasszikus darabokat sem hajlandó CD-n hallgatni, azt mondja, ha arra vágyik, meghallgatja élőben, eredetiben. Szerintem parás a dolog, voltszerencsem hattyúktavát "élvezni" Pege interpretálásában - nagyon gáz. Szóval hugica kicsit sznob, de én nem adtam fel, és nyomultam hozzá mostani, mai czuczokkal. Egy kis trip-hop, Tricky, LononFunkAllStars, Jameroquai, TransGlobalUndergrund, Twin Peaks, ez-az. Midőn "ezthallgasdmeg" felkialltassal Kingkongként felmásztam a mjuzikcenterére, a homlokán összefutottak a ráncok, arcán a Dawn-kórosokra oly jellemző feszült figyelem ült meg, és a zene első taktusaira, migrénre kivatkozva elvonult. Néha csak egy kis almáspalacsintával sikerült lecsalogatnunk a hálószobájából. Aztán elvittem neki a kék CD-t. Egyből a Hyperballad-dal nyitottam. Végighallgatta! Aztán valami olyasmit mondott, hogy ha valamit a Spielberg csinál akkor az emberek máris összepisilik magukat a gyönyörtöl, és hogy egy vonósnégyesnek mennyire meg kell küzdenie a sikerért. Majd migrénre hivatkozva elvonult. Ezt ugyan nem értem kristálytisztán, de láttam, a bogár benn van a fülben. Egy hét múlva jártam nála megint, és a sok bla-bla között egyszer csak megjegyezte, hogy a multkor valami igénytelen germán zenetévé ment a háttérben, amikoris felfülelt egy hangra, ami szerinte a Björké volt, és hogy a klipp uncsi, és a zene se egy nonplusultra, de az énekes az egészet olyan érdekessé és izgalmassá tette. Végül is, hogy melyik az a klipp - tán örökre titok marad,
és még az is felmerülhet, ( bár tesóm hallását ismerve ennek kicsi a sanssza,) hogy nem is Björköt hallott, de ennek nincs jelentösége. A lényeg, hogy megjegyezte magának a dolgot, és foglalkoztatta vele az agyát. Értéket talált magának benne, a maga szakmai szemszögéböl is, és azt hiszem, ez sokkal fontosabb mint hogy a hölgy svéd e, kövér e, vagy fa hangja lenne.
Üdvötlettel: Salax
Előzmény: Salax (284)