Pézsmabölény Creative Commons License 2000.10.05 0 0 14
Kedves Zézé!

Válaszodat részben elfogadom.

1.Erdélyben tényleg tapasztalható a magyarnyelv elmaradása, sőt némi romlása is. De éppen emiatt talán nem a szakmunkásokat, a postásokat meg a nővéreket kellene megszólaltassuk. Van nekünk Kányádi Sándorunk és Sűtő Andrásunk is.
2.Úgy tűnt nekem, hogy azon gúnyolódsz, hogy nekünk Erdélyieknek nincs pillanatnyilag hazánk.Én nem úgy látom, hogy ha már nem vagyunk Magyarország szerves része akkor már nincs is hazánk. Sőt én személyesen nem is kivánnék Erdélynek magyaországi odatartózást, Ök se csináltak annak idején egyebet csak szállítótták innen az Alföldre a kincseinket. Mint erdélyi elegem van a román országrészek és a magyaralföld egyrészről tulajdonosi és másrészről gyarmati alárendelti jogviszonyából.Itt erdélyben véreztek el őseim mindig a magyar és az erdélyi ügyek miatt és erre fel a magyarok szépen hagyták a történelmet elszállni felettünk és a határt eloldalogni, most újabban meg státusz törvényt készítnek nekünk.
3. Nem is kell a Frundának mozgosítószerepet betöltenni. Frunda az egyik leggerincesebb politikus egész Kelet-europban, nem véletlenül a románok is kinevezték 1998. -ban az év politikusának.Neki csak sokat kell majd beszélni a kampány idején.
4.Itt cáfolhatatlanúl igazad lesz.
5. Francba a nósztalgiával jó ember! Jövönk után nézzünk, ne a múlttal snyargassuk magunkat. És mi lessz akkor ha meglessz a Bolyai egyetem? Legfejelbb majd könyebben végeznek egyetemet azok a székelyek akik nem hajlandóak egyáltalán románul beszélni.És ha a Székelyföldön autonómia lesz akkor mi lessz Kolozsvárral, Nagyváraddal, Nagybányával, Araddal?A restitutio in integrum az pedig megsúgom neked , hogy csak egy elméleti fogalom, olyan mint az abszólut gáz. Szinte 2000 éves jogi intézmlény. Ezek csak mind személyes vélemények.Üdvözlettel

Előzmény: Zézé (2)