Sziasztok!
Kedves Kopáncsi, nem titok, a telkem Mezőtúr után a Kőrös peresi holtágánál van, kb. 500 nöl. A vargánya érdekes módon csak 1 helyen szokt lenni, a komposztosgödör körül. Az a baja, hogy mindig kukacos. Tényleg, Ti láttatok már nem férges vargányát, vagy ez nem is baj? A gyertyánok és mogyoróbokrok körül is szoktak boszorkánykörök lenni, de idén semmi.
Hétvégén én is megyek gombászni.(Budai-hegyek)
Levendula! Azt senki sem mondja meg, hogy hová menj, mert félti a helyét, ezt Neked kell megtalálnod. A Fény utcai piacon vasárnap is van gombavizsgálat. Egyszer, több éve itt láttam egy néni kosarában egy kismalacnyi óriás pöffeteget. Azt mondta, hogy a telkén a szőlő végében termett, de a következő héten szántat. A Fehérvári útin is, de a vasárnapi vizsgálatban itt nem vagyok biztos.
Ma is szép az idő, minden percet sajnálok, amit nem tölthetek a szabadban, főleg a szanatóriummal felérő kis telkemen. Bárcsak jövő hétvégén még ilyen lenne!
Ilyenkor állhatna meg az idő kicsit. A házunk előtt van egy kőrisfa, világítósárgák voltak 3-4 napig a levelei, ma reggelre lekopaszodott. Persze a tavasz is így robog el mindig, csupasz és már teli lomb. Na nem baj, mindjárt tavaszodik :-).
barnetto