Zézé Creative Commons License 2000.10.04 0 0 2
Kedves Pézsmabölény
1. Nem allt szandekomban megbantani, meg kevesbe sebeket felszakitani ("Az idő viszont mindent gyogyít")
Az elso bekezdesben kizarolag azt mertem szovatenni, hogy a riportot megprobaltam egy magyarorszagi fulevel vegighallgatni, es sajnos ra kellett dobbennem, hogy bizony rengeteg - a roman nyelv szamlajara irhato - hangsulyeltolodas volt hallhato a politikus nyilatkozataban.
Nem vagyok nyelvesz, es nem is szeretnek embereket megbelyegezni, beszeduk miatt. Csak "huncutkodtam" egy kicsit, trefalkoztam, szomorusagomat leplezendo, amiert bizonyos foku nyelvi felmorzsolodas meg a tarsadalmi elit csucsan is megfigyelheto. Persze ha az ember arra van kenyszeritve, hogy nap mint nap idegen nyelven beszeljen/gondolkozzon ez ertheto, viszont ha integralodni szeretnenk a jovo szazad magyar nemzetebe, akkor fel kell keszulnunk, hogy ehhez hasonlo (a roman oldalrol is jol ismert - vegso ervkent bevetett) tamadasok kivedesere.
Itt nem arrol van szo, hogy mara mar eljutottunk oda, hogy folenyesen megjegyezzuk: nem alimentara, hanem ... na mi is ;-) ... sokkal inkabb arrol, hogy vannak olyan nyelvi teruletek ahol szinte mar nem is tudunk helyesen magyarul beszelni. Hallgasd meg egy szakmunkas/nover/postas/... szakmai nyelvezetet.
Szoval Oroszlanszivu Gyurka szóbőseget/helyes beszedet nem vitatom, csak batorkodtam megjegyezni a paranyi hangsulybeli kulonbseget, amit erzekeltem, hala a jol megoldott romaniai felsooktatasnak (hany evig is tanult romanul)

2. A jelmondatot jol megjegyeztem, ketszer is megneztem, annyira hirtelen dobbentem ra felremagyarazott/ertelmezett mondandojara. Tovabbra is fenntartom.
Nekünk erdélyieknek nem csak szívünk dobban a magyar igazságokért, sportolókért, egyéb magyar ügyekért. Idösebb rokonaink pedig nehéz börtönokben sínylődtek és pusztúltak el a magyarságuk miatt.Hányszor kellett neked életedben azért szenvedni mert magyarnak vallottad magad?!
Ez nagyon szep, nagyon helyes, de nem ertem, hogy jon ide. En csak annyit irtam le, hogy R. sokkal inkabb otthonuk, mint hazajuk az erdelyi mgyaroknak.

+3 Nem ertek egyet azzal, hogy Frunda mozgosito szerepet tud betolteni - hisz a 300e alairas is milyen nehezen gyulik ossze, ill lasd a legutobbi valasztasok aranyait elnok/part viszonylatban
+4 Nem hiszem, hogy a romanok jelentos szamban fognak Frundara szavazni, a nagyszebeni hasonlat pedig csak estimese.
+5 Egyetertek azzal, hogy a roman allam penzen, magyar indulo is legyen a nagyszamu elnokjelolt kozott, lehet akar Frunda is - HA!!! kiall a Szekelyfold autonomiaja, Bolyai egyetem, es a rest.i.integrum mellett

Udv
Z

Előzmény: Pézsmabölény (1)