Zézé Creative Commons License 2000.10.04 0 0 topiknyitó
II. Frunda "Oroszlanszivu" Gyuri volt tegnap a Duna TV vendege.

Ket dolog nem hagy nyugodni, amit veletek szivesen megbeszelnek:

1. Meg mindig vicces gyerek ez a Gyuri, igaz poenjai nem mindig sikerulnek (ossze)akadozo magyar nyelvevel, de hat mit tehetne egy romaniai sztarugyved, aki egesz nap a roman szenatusban jopofizik? Csak en hallom, vagy tenyleg sikerult Domokos Geza szintjere sulyednie az elmult 4 evben?

2. Az 1996 valasztasi kampany jelszava: "Otthont a hazaba" volt. Nekem csak most tunt fel, hogy mekkora felreertelmezese/felremagyarazasa ez a rom. magyar kisebbsegi eletnek. Nem tudom, hogy ez szandekos volt e vagy csak mellefogas, de meg jo hogy ujabbal altak elo ... Vuau szeretunk Gyuri!! "Vizum nelkul a jovobe" ez az ujabb jelige amire magyarok (es romanok!!) millioit probaljak az urnak ele csalogatni.
Visszaterve meg egy kicsit a '96 os jelmondatra, ha jol ertelmezem ez azt akarta elhitetni, hogy hazank az volna (Romania?!?!?) csak az otthonunk hibadzik. Marpedig szerintem ebben az a mellefogas, hogy otthonunk meg csak csak volna -hisz mindenki magaenak erzi az ismeros utcakat, negyedet, falut/varost/municsipiumot(hu de csip ez magyarul) ahol lakik, csak a nagyobb "szervezeti egyseggel" a hazaval nem stimmel valami. Illetve az is volna - megha csak virtualis/latszolagos - de akiert a szivunk megdobban pl. egy olimpian, aldja vagy verje az a bizonyos kacso.

Z