kenobi Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3611
Tényleg vannak a Zúzdában borzalmak...
Értem én, hogy támogatni kell a hazai bandákat, de talán nem kellene egy bizonyos színvonal alá menni.
Az meg néhány zenekar józan ítélőképességét kérdőjelezi meg, amikor bűnrossz, a legrosszabb értelemben vett amatőr klipet nyomat a tévében. Ha én a Without Face-t a klipből ismertem volna meg, rég szénné cinkeltem volna a haverokkal, mert maxigáz az egész. Így csak röhögtem egy jót, meg sajnáltam őket, hogy ezt az egészet mások is látják, és lesajnálják őket.
Az Apokrif tényleg tragédia. De a zene is.

Egyébként a hazai metalbandák számára tök felesleges klipet csinálni, mert:
1. Tök jó lesz a klip. Valószínűleg túl sokba kerül ahhoz képest, hogy hány emberhez jut el, akkor inkább csináljanak egy nagy ingyenes koncertet, sokkal nagyobb a hírértéke, és sokkal többen láthatják a bandát.
2. Kevés pénz van a felvételre. Ócska lesz a klip, szegényházi, primitív. Az a kevés pénz is kár érte, mert aki látja, megutálja a bandát.
3. Az a variáció, hogy frankó lesz a klip, nem kerül sokba, ráadásul szélesebb tömegekhez eljut, teljesen ki van zárva. Láttam már jó, sőt kiváló magyar klipeket, de azok SAJNOS! nem a 600 db lemezt eladó rockzenekaroké volt, mert ilyen szinten azt finanszírozni szerintem lehetetlen. A szélesebb néptömegekhez meg nem fog eljutni, mert ocsmány zenei giccstermelés folyik, és a Kerozin féle mocskot erőltetik a zenehallgatók torkán. Már lassan ott tartunk, hogy nem marad Pesten egyetlen pörgős rockklub sem.

Tehát tűzzük ki a zászlót: Underground Forever!
És hallgassunk jó magyar bandákat akkor is, ha az egész utcában senki más nem tuda, hogy mi az a "Múd", vagy "Nemezisz" vagy "Gáttid"!

Előzmény: SATURNEMBRYO (3607)