Helló !
Ez a pontrendszer szvsz is annyit fog érni, amennyire következetesen valósítják meg.
Mindenkinek vannak hallott történetei, hogy xy nagypénzű meg bennfentes kisfia/kislánya símán megúszott komoly bűncselekményeket, stikliket ( persze nem csak autóval ! ) a csórikákat meg úgy elmeszelik sokkal kisebb dolgokért, hogy attul kódulnak...... Ez már egy társadalmi jelenség, ami túlnő rajtunk, autósokon, de itt lóg a fejünk fölött a bárd, és irritál, hogy nem egyforma a mérce.
A szerencsétlen autósnak az a pechje, hogy ott van, mikor balhé van, és rendszáma is van, ami alapján azonosítható. Most ezzel a mutogatósdival nem foglalkozom, hogy kivezetett, stb, az egy külön mesét megér. Az én bajom az, hogy amaffiózók mosolyogva sétálnak a rendőr előtt, nap mint nap felrobbannak "vállalkozók", és szabadlábról vidáman nyilatkoznak, a rendőrségnek hónapokig tartó nyomozás és sok ember kell, hogy rábizonyítson egy ötvenezres csalást, az autós ezzel szemben meg kéznél, tálcán nyújtja a bizonyítékot, akkor mit görcsöljenek a bűnözővel, lekaszáljuk a mazsolákat, sok kicsi (nem is olyan!) sokra megy, telik a kassza, szép az élet. Aztán hogy ez egyes embereknél személyes tragédia - ha pl. egy jogtalanul kinnhagyott útépítő 30-as táblánál ámokfut 55-tel a trabant, aztán rányomnak 60000 bírságot, meg ha már volt két tilos parkolása, elveszik a jogsiját, utánképzik, új vizsga, összesen mondjuk 150 rugót leakasztanak róla, kész a válasz - minek autózik, meg minek szabálytalankodik ?
Ugye, azért a legtöbben érzitek, amit én is, hogy itt alapvető aránytévesztés van, ami ellen a normális ember igazságérzete tiltakozik ? Én nem blokádolni meg ilyesmit akarok, és azt is sejtem, hogy hiába tépjük a szánkat, ránk se bagózik senki, nem csak itt nem műxik az érdekképviselet, máshol se.....
Annyiszor gondoltam már, hogy a sunyin elbújó traffipaxos elé beparkolok teherautóval, hogy épp ott romlott el, és addig legalább nem @@@@tatják a többieket, de akkor meg velem fognak addig szívózni, hogy nem éri meg...... Én is találok bármelyik rendőrautón hibát, ha akar az ember, tud. A szemléletet kellene alapvetően megváltoztatni, meg a mellét feszítő rendőri szóvivőt, hogy javul a felderítési arány, meg a bűnösöket elkapjuk, persze, az autóst 99%-ban (az 1% a haver, akit kimostak), a maffiózóból meg 200-ból egyet csípnek meg, az arány így is bazijó, örüljünk !
Én elvileg elhiszem, hogy rosszul fizetettek, rettenetes körülmények közt dolgoznak, nem is a közrendőrökkel van bajom, ők csak a dominó végén vannak, de talán más útvonalon és szemlélettel kellene az illetékeseknek működniük.
Bocs, már így is hosszú, pedig még annyi minden van bennem, majd máskor!
üdvözlettel:
egy autós(sors)társ
MathiasR