sotetkaRMa Creative Commons License 2000.10.03 0 0 33
Nem tudom, fognatok-e pl. melyik orszagrol van szo, ha ilyesmit latnatok egy melegiton, hogy Hayastan vagy Sa'kart'velo.. Ormenyorszagrol es Gruziarol van szo, ebben a sorrendben :). Ormeny sportolok hatan az Armenia feliratot veltem felfedezni. Gruzban asszem csak birkozot lattam, azon meg annyi volt hogy GEO. (Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy az ormenyek nem latinbetus abecet hasznalnak, gruzokrol fog nincs, de asszem ok se.)

Engem speciel sokkal inkabb zavar az, hogy nem volt meg olyan sportesemeny, ahol EKEZETTEL irtak volna ki a magyar neveket (es egyeb latinbetus, kulonleges betuket hasznalo nepek neveit). Mondjuk jo, hogy epp en mondom ezt, aki ebben a pillanatban is ekezet nelkul irok, de ennek mas oka van. Viszont azt ne mondja mar nekem senki, hogy a mai technika nem teszi lehetove az ekezetes kiirast. Merthogy ez igy eleg undoritoan nez ki.

A vezeteknev-keresztnev sorrend kerdeset mar regen megoldottak anelkul hogy osszevissza kelljen cserelgetni oket.. egyszeruen igy: SZABO Janos, John SMITH, stb.. Vezeteknevet naggyal es mindenki tudni fogja melyik micsoda.

Azok szamara, akik a HUN roviditest valtoztatnak meg, van egy talalos kerdesem.. es aztan megis mire, hogy a kulfoldi is tudja, hogy mi vagyunk azok? :)

udv
sotet karma