tangerine Creative Commons License 2000.10.01 0 0 547
Oplab!

Koszi a kimerito valaszt. Asszem a nalad felmerult problemak nagy resze nem fog erinteni. A matavos ebresztest meg az eletben nem hasznaltam, a felfuggesztes/hivasatadas pedig nalunk ugy megy, hogy egy nagy kurjantas " vedd fel a telefont, keresnek!" :) Ez azert is mukodik jol, mert a profisetet leszamitva az osszes telefon egy analog aljzatra van parhuzamosan kotve. A masikra pedig a regi modemem, hogyha faxolni kell esetleg.
Egyeduli gond a 2 perces lebontas lenne, de ezt is konnyen ki lehet kuszobolni, foleg Linux alatt. Gondolom ahhoz, hogy forgalmat erezzen eleg a "ping -i 110 mail.matav.hu >/dev/null &" -et belepeskor elinditani. Valszeg win9X-re is lehet talalni valami hasonlot, vagy ha nincs csinalni egyet.
Azt nem tudom, hogy a Linux alatt miert nem ment nalad. :-o

Egyebkent nem akarok masik dobozt venni, foleg nem 300 DM-ert. :) Csak kivancsi voltam, mennyit erhet egy ilyen kutyu.

Mit jelent az "offhok clip kuldes analog portra"?

----

FixY!

Hogy erted azt hogy zajos? Valami zajt en is hallok, de ugy tudtam, hogy ez az ISDN sajatossaga. Bar ez inkabb zsugas, mint sipolas. Ezt viszont csak a tarcsahangkor, es a kicsongeskor hallani, ha mar felveszik, vagy elkezdek tarcsazni, akkor siri csend. Ezt akkor is hallotam, mikor meg analog vonalrol 4 vagy 5-tel kezdodo telefonszamot hivtam.
Ha valoban sipolo hangot hallasz, akkor ez mar ok arra, hogy kicsereltesd.

----

VaLaki!

A szerelokkel hatarozottan kell banni, kulonben elsumakolnak ezt-azt, es nem ugy oldjak meg a dolgokat ahogy Te akarod, hanem ahogy nekik a legegyszerubb. Mint a Vilagegyetemben minden anyag, a szerelok is a minimum energiaszintre torekszenek. :))
Mint korabban irtam, az S-busz kiepiteset megprobaltak meguszni, hosszas mellebeszelessel meg akartak gyozni, hogy nincs is ra szuksegem. Vegul a hozzavalo 30 m kabelt leszabattam veluk es a vegere rakottettem az aljzatot, keresemre azt is elmondtak, hogy melyik szint hova kell majd az Elconba bekotni. Vegul adtam nekik 500-500 Ft-ot, de eleg sokat dolgoztak, mert nem volt egyszeru eset a haz egyik sarkabol a masikba vezetni a drotot a padlason keresztul a gerendak kozott. Jol el is szabtak a kabelt, igy az NT elott meg van vagy 10-15 m pluszban osszetekerve, igy ha kell atrakhatom mashova, vagy ha kell valamire ilyen madzag akkor levagok belole egy darabot. :) Eloszor azt mondtak nem lehet, de kesobb elinteztek, hogy a szamvaltozast ne a vezerszamra, hanem a masodikra mondja be az automata.

udv: Gab