Na álljon meg a menet.
Több éve Linuxozok, a munkahelyemen is linux szervert adminisztrálok. Szövegszerkesztésre a StarOffice-t használom.
Nem azt mondtam, hogy dobjunk össze néhány milliárdot a M$-nak (Grrrrr...). Azt írtam, hogy a számítástechnikai kultúra elterjesztése ábránd, az illegális szoftverhasználat szervilis számonkérése pedig etikátlan az általatok is felemlegetett alacsony bérszínvonal miatt. Ha a hatalom elfogadja ezt a közösen megfogalmazott tételt, akkor két lehetősége van: vagy a béreket kell növelnie, vagy annak vásárlóerejét (adócsökkentés, hozzájárulás, visszaigénylés vagy mitt'omén milyen módszerek vannak erre). A második, úgy gondolom, kevesebből kihozható, és nekem szimpatikusabb, ha célzottabban, és nagyobb megtérüléssel kecsegtető területekre megy a pénzem.
Én NEM a SW, hanem általában az informatika támogatásáról beszéltem, és ezalatt kifejezetten a HW támogatására gondoltam. (Csak a felhasználói szoftvereket tartom támogatásra érdemesnek, azt meg úgysem lehet meggátolni, hogy valaki játékokat stb. vásároljon szürkén, a támogatást használva.)
A HW-en megspórólt pénzt meg lehet szoftra (én a linuxos gépemre is szívesen vennék progikat), könyvre, netre, vagy a gyereknek túró rudira.